#DIY steps

DIY: een amforavaas voor een zuiderse toets aan ons interieur

Geplaatst op  
makkelijk
3 uur
DIY: een amforavaas voor een zuiderse toets aan ons interieur © Celine I do it myself

Strakke, geometrische lijnen worden steeds belangrijker in decoratie, vooral op vazen. Wij volgen de trend en blazen een oude glazen fles nieuw leven in dankzij deze handige DIY van Céline van I do it myself. Een knappe amforavaas die perfect bij de wabi-sabi trend hoort! 

Uitrusting:

– Een glazen fles
– Polymeerklei
– Epoxylijm
– Een plat voorwerp
– Een mes
– Schuurpapier
– Sprayverf

Hoe doe je het?

  1. Als je fles nog etiketten bevat, zet ze dan in een kokend waterbad om deze gemakkelijk te verwijderen. Maak de fles schoon.
  2. Verwarm de polymeerklei in je handen. Vorm twee ballen en maak ze plat door ze onder een plat voorwerp te rollen, zodat twee ballen van dezelfde grootte en dikte ontstaan.
  3. Neem het voorbeeld van de fles en maak een handvat vorm. Leg dan de tweede draad op de eerste, alsof je een lijn trekt, om de tweede handvatvorm precies hetzelfde te maken. Leg ze op het bakpapier en bak je handvaten zoals aangegeven op de verpakking van je klei.
  4. Wanneer ze afgekoeld zijn, plaats je ze tegen de fles. Knip indien nodig de uiteinden van de handvaten bij zodat ze overeenstemmen met de vorm van de kromming van de fles.
  5. Bereid het epoxylijmmengsel voor. Zorg voor ventilatie, bescherm je handen en draag zo nodig een masker. Lijm eerst één handvat. Houd het geheel op zijn plaats tot de lijm uithardt, het gaat vrij snel. Laat vervolgens de lijm +/- 1 uur drogen alvorens hetzelfde te doen met het tweede handvat.
  6. Dan bedek je het geheel met sprayverf. En laat het goed drogen. Versier de vaas ten slotte met mooie gedroogde (of verse) bloemen.

idoitmyself.be

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.