#DIY#DIY steps#Ideeën

DIY: een herbruikbare verpakking in bijenwas

Geplaatst op  
makkelijk
Voorbeeld: 10min
DIY: een herbruikbare verpakking in bijenwas © Corentine Delepine

Het wordt steeds belangrijker om onze planeet in de best mogelijke staat te bewaren, waarbij een ‘zero waste’ attitude meer dan welkom is. Kleine, bewuste gedragingen in ons dagelijkse leven op individueel vlak zorgen immers voor een groot resultaat op maatschappelijk vlak. Wij stellen je alvast een oplossing voor om een einde te maken aan de verspilcultuur: vervang je wegwerpwikkelfolie door duurzame, herbruikbare verpakkingen in bijenwas. Je maakt hem in een handomdraai en je verkleint tegelijk ook je persoonlijke afvalberg.

Uitrusting:

– Een stukje stof (katoen)
– Schaar
– Bijenwasparels
– Bakpapier
– een strijkijzer

Hoe doe je het?

1. Knip je stof uit met een schaar (om te voorkomen dat hij gaat rafelen)


2. Plaats het stuk stof op een vel bakpapier en strooi de bijenwasparels erover


3. Plaats een tweede vel bakpapier op je stof en de bijenwasparels.


4. Strijk (zonder stoom) tot alle was is gesmolten. Als er nog niet-gecoate plaatsen zijn, voeg dan wat parels toe en strijk opnieuw.


5. Verwijder het bakpapier en neem het stuk gecoate stof op met je vingertoppen. Wacht tot het droog is (het duurt een paar seconden) voordat je het gebruikt.


6. En ziezo! Je hebt een verpakking in bijenwas, helemaal klaar voor gebruik. Voel je vrij om de afmetingen te variëren, zodat je potten van verschillende groottes kan bedekken.

Zo gebruik je je DIY verpakking: 

– Met de warmte van je handen verzacht het bijenwas en neemt het stuk stof de vorm aan die je wenst. Je kan gerechten en verschillende soorten voedsel (fruit, groenten, snacks, enz.) hiermee makkelijk bedekken, om ze nadien in de koelkast te bewaren.
– Vermijd het rechtstreeks afdekken van rauw voedsel (vis of vlees) met de bijenwasverpakking om de verspreiding van bacteriën te voorkomen.
– Was de verpakking na elk gebruik in koud water en laat het aan de lucht drogen.

Kleeft je bijenwasverpakking niet meer? Bedek je stuk stof opnieuw met bijenwas, waarbij je dezelfde stappen wederom doorloopt.

Realisatie van Corentine Delepine

Dit interesseert je wellicht ook wel:

Shopping: 3 manieren om het verlies van je kerstboom op te vangen

Binnenkijken bij de Brusselse interieurarchitecte Charlotte Meyers

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.

Corentine Delepine