#Dit is Belgisch#Ideeën#Interieuradvies

Binnenkijken in de flat van binnenhuisarchitecte Charlotte Meyers

We nemen je mee naar het persoonlijke universum van het jonge Brusselse decotalent
Geplaatst op  
Binnenkijken in de flat van binnenhuisarchitecte Charlotte Meyers © Emilie Mascia

Onlangs waren we te gast bij binnenhuisarchitecte Charlotte Meyers in hartje Brussel. Dit jonge talent afkomstig uit Namen nam haar intrek in een prachtige rijwoning in Schaarbeek en verklapte enkele geweldige decoratietips aan ons. Kijk mee binnen in haar delicate, bijna poëtische interieur. 

Een passie voor stoffen

Als kind van twee mensen die een decoratiezaak in Namen uitbaten, groeide Charlotte op tussen de interieurobjecten.”Spelen met materialen, kleuren en patronen bezette het grootste deel van mijn weekends”, herinnert de 30-jarige binnenhuisarchitecte zich. Vandaag richt ze zich op het interieur van particuliere woningen en horecazaken, zoals restaurant Felicità in Waterloo bijvoorbeeld. Charlotte’s doel? Harmonieuze interieurs in een hedendaagse tijdsgeest vormen, met weloverwogen meubilair en zorgvuldig afgewogen textielcombinaties. In haar eigen bureau vind je een variatie aan textielstalen uit de nieuwste collecties, goed voor dagenlange inspiratie. Haar textielvoorkeur? “Wol, voor zijn mannelijke karakter,” antwoordt ze.

© Emilie Mascia

Het rariteitenkabinet van Charlotte Meyers

In haar decors streeft Charlotte Meyers altijd naar het vinden van de juiste balans tussen oud en nieuw, rauw en verfijnd, donker en duidelijk. Contrasten creëren is voor haar een cruciaal onderdeel van haar stijl, die ze overigens onderhoudt door constant op jacht te zijn naar unieke objecten. “Ik ben altijd aan het snuisteren,” zegt ze. “Als bepaalde plekken in Brussel onvermijdelijk worden, vlucht ik meestal naar Namen, waar het nog steeds mogelijk is om echte schatten op rommelmarkten of in de antiekwinkels te vinden.”

Op haar schoorsteenmantel thuis leeft ze zich uit bij het maken van kleine composities met voorwerpen, boeken, kaarsen, lijsten en gedroogde bloemen die ze regelmatig vernieuwt.

© Emilie Mascia

Haar lievelingsobjecten

“Voorlopig is het een Chinese vaas met pasteltinten die ik deze zomer vond op een rommelmarkt in Schaarbeek. Maar ik hou ook van mijn donkere schilderij van Romina Ressia van Yellow Corner. Hij leunt met trots tegen een houten dressoir in mijn woonkamer.”

Een andere vondst die de moeite waard is: het kleurrijke schilderij met bloemen en vogels waarvoor ze links op de foto poseert. Ze vond hem in een klein, verscholen winkel in de Blaesstraat in Brussel.

© Emilie Mascia

Haar heldere slaapkamer

In haar slaapkamer koos ze voor heldere kleuren, licht linnen en bijpassende nachtkastjes waarop gouden lampen poseren. Tegenover, twee fauteuils van rotan die een mini zen-oase vormen. Op het kleine salontafel staan prachtige gedroogde bloemen uitgestald.  “Eén van de grootste trends van het seizoen”, besluit Charlotte.

© Emilie Mascia

Haar favoriete adresjes

Charlotte Meyers geeft toe veel tijd te besteden aan social media. “Qua winkels zit Swapp in Sint-Genesius-Rode vol met vintage vondsten, en in Andenne bij Atelier manuReva hebben ze de gave om antiek meubilair nieuw leven in te blazen.”

“Ik hou van eindeloos scrollen op Instagram om kleine designers te ontdekken zoals Georges Stores en zijn hanglampen of de Deense ontwerpster Louise Roe. “

Meer info: charlottemeyers.be

Dit interesseert je misschien ook wel:

De cafetière is terug van weggeweest! 

De leukste speeltapijten voor je kleine kapoen

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.