#Ideeën#Interieuradvies

Shopping: 3 manieren om het verlies van je kerstboom op te vangen

Er is hoop voor het gat waar je glinsterende, groene kameraad gisteren nog stond

Geplaatst op  
Shopping: 3 manieren om het verlies van je kerstboom op te vangen © Joanna Kosinska

Het zijn trieste dagen voor de kerstfreaks onder ons, de tijd is aangebroken om je kerstboom weer netjes op te bergen tot eind dit jaar. Een snelle blik op de nieuwe collecties van enkele interieurwinkels leert ons echter dat er wel degelijk waardige vervangers zijn, die minstens zoveel gezelligheid uitstralen. 

Doe het met een (out)standing lamp

Eén van de redenen waarom mensen zo moeilijk afstand van hun kerstboom kunnen doen, is omwille van de gezellige lichtjes. Aangename verlichting in een ruimte zorgt immer voor een goed humeur en een warme, uitnodigende sfeer. Vaak heeft een interieur maar weinig items nodig om gezellig te zijn. Een statement lamp is er zo één van. Hou je meubilair en textiel vrij simpel en pak uit met een mooie design staande lamp.

Stal je decoratie uit in een wandrek

Je kerstballen waren leuk, maar nu kan je je richten op het versieren van een wandrek. Haal je innerlijke artiest naar boven en creëer een prachtig stilleven op de verschillende schappen. Kies voor decoratieve items zoals ornamenten die je hebt meegebracht uit een antiekwinkel of het buitenland, vazen, glossy boeken en kleine huiskamerplantjes…

Exit boom, hallo bar

Omdat er niet alleen tijdens de feestdagen gefeest (lees: gedronken) mag worden. Een mini-bar thuis hebben is leuk, zeker als je een fervente Gin, wijn of Whiskey-fan bent. Drink je geen alcohol? Je kan zo’n drankenkar ook aankleden met decoratie. Een vaasje met gedroogde bloemen, wat boeken en enkele mooie glazen.

Dit interesseert je wellicht ook wel:

Creatieve site opent de deuren in voormalig huis van schilder Jordaens

Binnenkijken bij de Brusselse interieurarchitecte Charlotte Meyers