#Nieuws

Doen: intieme expo over Audrey Hepburn in Brussel

Het leven van de gewezen actrice en filantroop wordt gevierd in een intieme fototentoonstelling
Geplaatst op  
Doen: intieme expo over Audrey Hepburn in Brussel © Intimate Audrey

Hou je van fototentoonstellingen? Dan gaat dit nieuwtje je zeker niet teleurstellen! In het Vanderborghtgebouw in Brussel loopt een intieme foto-expo over de bekende ‘Breakfast at Tiffany’s’ actrice Audrey Hepburn. Haar zoon, Sean Hepburn Ferrer, brengt daarmee hulde aan zijn overleden moeder die dit jaar 90 jaar zou geworden zijn. 

Het filmicoon dat in vele hoofden herinnerd wordt als de dame met de grote zwarte zonnebril, opgestoken haar en witte parelketting kan je nog tot eind augustus gaan bewonderen in een reeks zeldzame foto’s. De actrice met Brits-Nederlands-Belgische roots werd geboren op 4 mei 1929 in de Keienveldstraat in Brussel. Voor de 90e verjaardag van de overleden ster organiseert haar zoon een expo op maat om haar bijzondere levensloop in de kijker te zetten.

© Audrey Hepburn Family Archive

De expo, verspreid over twee verdiepingen en 800 vierkante meter, toont nooit eerder geziene foto’s en persoonlijke objecten die deel uitmaakten van het bijzondere leven van Audrey Hepburn. Wie was ze en wat heeft ze betekend voor de wereld, los van de schijnwerpers en de Hollywood glamour? Je kan er een zeldzame blik werpen op haar herinneringen, jurken, accessoires, modetekeningen en humanitaire geschriften die Audrey als vrouw, moeder, werkster, filantroop schetsen. Verder krijg je emotioneel geladen video’s te zien die verschillende hoofdstukken van haar leven weergeven, van haar geboorte in Brussel, het begin van haar carrière als danseres, haar leven voor de lens tot haar carrière als UNICEF-ambassadrice.

Naar de wens van zoon Sean en als hommage aan de Britse actrice gaan alle opbrengsten van de expo naar een fonds. Het geld zal overgedragen worden aan Eurordis-Rare Diseases Europa en aan de Brugmann en Bordet ziekenhuizen in Brussel.

Praktische info:

Intimate Audrey

Loopt nog tot en met 25 augustus, alle dagen geopend van 9u tot 18u.

Vanderborghtgebouw, Schildknaapstraat 50, Brussel

intimateaudrey.org

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.