#Adresjes#Getest#Inspiratie#Nieuws#Winkelen

Drie dingen om te zien en doen in pop-up Tuba


Geplaatst op  
Drie dingen om te zien en doen in pop-up Tuba ©

Het stuk Turnhoutsebaan in Deurne van het Cogelsplein tot aan de Frans Craeybeckxlaan is nog tot en met 21/12 omgedoopt tot pop-up-straat Tuba.

Het gebeurt niet vaak dat een deel van mijn woonplaats de allures krijgt van een hippe kosmopolitische wijk. De naam Tuba is kort voor Turnhoutsebaan en zoiets klinkt al snel als de namen van wijken als Soho of Tribeca in echte wereldsteden. In enkele leegstaande winkelpanden kunt u terecht bij jonge lokale ontwerpers voor originele kerstcadeautjes, kaartjes, foto’s of totebags.

Drie aanraders:

– Op interieurgebied: het werk van ‘We are Kelly’. De originele sierbordjes van Kelly De Meyer maken van elke muur iets speciaals. Je kunt er natuurlijk ook gewoon uit eten. Richtprijs, vanaf € 55. We are Kelly.

– Het grafisch atelier Ctrl Copy dat onder andere originele zeefdrukken maakt, is ook een bezoek waard. Ze kregen al wat lokale aandacht met de originele Deurne Univercity sweaters. Ze zijn nog te koop tot 21/12 aan de prijs van € 35. U herkent een vintage Stallone als model op de foto. Lang leve Photoshop.

– De winterbar, de ‘Tubar’. In lege vaten branden gezellige vuurtjes, nodig voor een buitenbar in de winter. Wie een leeg conservenblik meebrengt, kan er een origineel ‘can light’ (laten) maken.

Nog fijn om te weten: het kleurrijke logo van pop-up straat Tuba is van de hand van Mr Henry. Fans kunnen er een tote bag van kopen voor 5 euro.

Open: nog tot 21/12, do, vr, za van 13u tot 20, de bar is alleen zaterdag open van 13u tot 21u.