#Ideeën#Interieuradvies#Publireportage

Drie Raamdecoraties voor Drie Interieurstijlen

Zo veel smaken, zo veel soorten. We kennen allemaal de klassieke ‘oprolstores’. Maar de raamdecoratie-markt heeft echt wel meer in petto voor wie eens wat anders wil. Er zijn er die dichtplooien, uit hout zijn of als een ‘paravent’ verplaatst kunnen. Alles hangt af van prioriteit. Gaat u voor louter esthetiek? Of vindt u de juiste lichtinval belangrijk? Of bent u op zoek naar compromisloze privacy? 
Geplaatst op  
Drie Raamdecoraties voor Drie Interieurstijlen ©

CREON-wooden blind

Houten jaloezieën, exotische dwarsligger

Houten jaloezieën als raamdecoratie hebben enorm aan populariteit gewonnen. Geef toe, we hebben allemaal een beetje ‘peeping Tom’ in ons en we wonen steeds dichter op mekaar. Houten jaloezieën bieden nu net dat ietsje meer ‘éénrichtingsdiscretie’ waar u vanuit uw living van kunt genieten, zien-zonder-gezien-te-worden. Het reguleren van de lichtinval kunt u trouwens op de millimeter nauwkeurig instellen. Bovendien geven ze uw woning een natuurlijke en chique uitstraling die hoort bij een klassiek natuurproduct als hout. Kiest u voor donker houten jaloezieën, dan passen die bijvoorbeeld perfect in een interieur met koloniale inslag: een banaanplant in een oversized keramiekpot, een tapijt in tropisch sisalvezel met daarop een donkere leder ‘men’s club zetel’. De horizontale lijnen van houten jaloezieën voorzien een dramatisch decor voor dit exotisch interieur. Verder zijn houten jaloezieën zeer duurzaam en gemakkelijk te onderhouden.


paneelgordijn

Lamelgordijnen, uw leefruimte wordt Zen

Lamelgordijnen kunnen uw leefruimte volledig veranderen naargelang uw eigen gemoedsinstelling. Kies voor de bredere panelen in licht doorlatend textiel die op een railsysteem lopen. Verschuif ze in verschillende configuraties en laat doorkijk daar waar u het verlangt. Het effect is dat van schuifpanelen in Japanse, historische huizen, gebruikt om ruimten van elkaar te scheiden of juist weer te verenigen. Uw leefruimte verandert telkens van sfeer met een andere lichtinval. Niet aan te raden voor slaapkamers, tenzij in combinatie met verduisterende overgordijnen. Gaat goed bij minimalisme met wanden in ivoor- en aardekleuren en met strak en sober meubilair met effen textielbekleding. Een kleurtoets mag met een oversized modern schilderij.


CREON-plisségordijn

Plisségordijnen, speels en decoratief

Plisségordijnen zijn een type raamdecoratie dat opvalt door de speciale harmonicavorm waarin ze opgevouwen zitten als u ze niet gebruikt. Het systeem werkt het best en is het mooist bij kleinere ramen. Dus ideaal voor een badkamer en een baby- of kinderkamer waar het ‘speleffect’ van de plooitjes tot zijn recht komt in een fantasie-interieur voor de allerkleinsten. En als het over kleinere ramen gaat, mag u gerust een feller textielkleurtje kiezen. U kunt kiezen uit 3 soorten textieldichtheid. Transparante, semi-transparante of verduisterende plisségordijnen. Er is een versie voorhanden waarbij u de raamdecoratie niet alleen kunt optrekken maar ook neerlaten. Zo heeft u de mogelijkheid voor extra lichtinval aan de boven- en onderkant, terwijl tegelijk het midden van uw raam verduisterd blijft.


Opmeten en ophangen

Als u een van de besproken raamdecoraties wil aanschaffen, ga dan goed voorbereid te werk. De Creon-website heeft handige tips en technische instructies, hoe u de grootte exact dient op te meten zodat de raamdecoratie van uw keuze ook perfect op maat is. Bij Creon Raamdecoratie ziet u stap voor stap wat u moet doen. Ook het ophangen van de raamdecoratie vraagt nauwkeurigheid. Laat u goed informeren en neem zo nodig contact op als u vragen heeft.