#Ideeën#Interieuradvies

Een nieuwe vloer voor je woning? Dit zijn de opties


Geplaatst op  
Een nieuwe vloer voor je woning? Dit zijn de opties © Shutterstock

Een nieuwe vloer kies je niet zomaar. Deze bepaalt immers het karakter van je woning en kan in sommige gevallen ook bijdragen aan de waarde ervan. Maar wat zijn nu je verschillende opties? Wij lijsten ze voor je op.

1. Parket

Parket, een veelgekozen materiaal, brengt met zijn natuurlijke uitstraling warmte en gezelligheid in je interieur. Het knusse gevoel wanneer je er met blote voeten op stapt, krijg je er gratis bij. Hout wordt bovendien steeds schaarser en duurder. Met een houten vloer investeer je dus in de toekomst van je woning want deze stijgt in waarde. Tenslotte wordt een parketvloer mooi oud en krijgt deze met de jaren meer karakter.

Opteer je voor parket, dan heb je een brede waaier van mogelijkheden:

  • Zo kan je kiezen tussen een veelheid aan houtsoorten zoals Franse Eik, Europese Eik, Notelaar, Teak, Wengé en meer.
  • Verder zijn er verschillende uitvoeringen mogelijk. Denk aan: mozaïekparket, massief hout, plankenvloeren, Versailles, kopshout, lamel op kant,…
  • Tenslotte bestaan er ook verschillende afwerkingsmogelijkheden, bijvoorbeeld: geborsteld, gerookt, handgeschraapt of verouderd afgewerkt met olie of vernis.

Floorhouse Gent heeft een uitgebreid gamma parket.

Parket
Unsplash

2. Kurkvloer

Een kurkvloer zorgt voor een warmtegevoel en stilte. Geen enkele andere vloer absorbeert immers zo sterk het geluid als een kurkvloer. Daarenboven fungeert een kurkvloer als thermisch isolatiemateriaal. Met kurk maak je ook nog eens een ecologische keuze. De oogst van de schors van kurkeik is namelijk op geen enkele manier schadelijk voor de boom: de schors groeit volledig terug. Dat maakt van kurk een onuitputtelijke natuurlijke bron.

Daarnaast is de celstructuur van een kurkvloer te vergelijken met een honingraat. Het materiaal absorbeert schokken tijdens het stappen en is sterk en veerkrachtig. Daarbij geeft de toplaag stof en bacteriën geen kans. Tenslotte is een kurkvloer ook nog eens simpel in onderhoud: stofzuiger of uitgewrongen dweil.

Ook voor een nieuwe kurkvloer ben je bij Floorhouse Gent aan het goede adres.

3. Laminaat

Een laminaatvloer die lijkt op echt parket biedt de warmte van een houten vloer voor een zacht prijskaartje. Maar dat is zeker niet de enige kant die je met laminaat kan uitgaan. Zo zijn ook tegelprints een optie. Daarmee leent het materiaal zich perfect voor verschillende stijlen zoals landelijk, klassiek en modern.

Verder komt laminaat in een handig kliksysteem waardoor je het gemakkelijk zelf kan plaatsen. Daar komt bij dat laminaatvloeren krasbestendig en onverslijtbaar zijn waardoor ze er jarenlang gloednieuw blijven uitzien. Je maakt ze gemakkelijk schoon en je huis blijft stofvrij. Wel kunnen laminaatvloeren iets meer geluidhinder geven dan een verlijmd parket maar dit kan grotendeels worden opgevangen door gebruik te maken van een extra ondervloer.

Bij Floorhouse Gent vind je heel wat verschillende soorten laminaat.

4. Click vinyl

Click vinyl bestaat uit vier lagen, met elk een andere functie:

  • De onderlaag of rug geeft stevigheid en veerkracht
  • De glasvezellaag biedt bescherming tegen vervorming
  • De printlaag bepaalt het dessin
  • De toplaag beschermt tegen krassen en slijtage

Dankzij zijn unieke samenstelling veert click vinyl zachtjes mee en dempt het voetstappen. Je kan kiezen voor verschillende prints, waaronder parket-of tegeldecor. Het is een duurzaam en slijtvast materiaal dankzij de beschermende toplaag. Daarenboven maak je de click vinyl gemakkelijk schoon met een vochtige doek. Tenslotte is het gemakkelijk en snel te plaatsen, dankzij het handige kliksysteem, zoals de naam reeds doet vermoeden.

Ontdek het click-vinyl van Floorhouse Gent.

Floorhouse

 

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met FloorHouse.
www.floorhouse.be

Lees ook:

Sunbrella®: stoffen die design en prestatie combineren. Je interieur is je dankbaar!

Hier moet je op letten wanneer je een nieuwe keuken kiest

5 x chillen in eigen tuin met deze mooie buitenzetels