#Inspiratie#Keuken

Hier moet je op letten wanneer je een nieuwe keuken kiest


Geplaatst op  
Hier moet je op letten wanneer je een nieuwe keuken kiest © BudgetPlan

Bij de aankoop van een nieuwe keuken moet je met heel wat zaken rekening houden. Toch betekent kiezen niet noodzakelijk verliezen. Wij lijsten de belangrijkste opties voor je op.

Leg eerst en vooral een ei over de stijl waarvoor je wil gaan. Vind inspiratie in interieurdecoratiemagazines, op Pinterest of ga langs bij een keukenspeciaalzaak zoals Budgetplan. Kies je voor een moderne keuken met strakke lijnen en greeploze kasten? Of ga je voor een industriële keuken met stoere en robuuste look? Misschien opteer je liever voor een landelijke keuken met een klassieke doch knusse uitstraling. Keuze te over!

Keukenopstellingen

Maak vervolgens uit welke keukenopstelling het beste bij je woonst en wensen past. Opnieuw heb je verschillende opties:

  • Een hoekkeuken heeft een lange en korte zijde. Met deze opstelling verzeker je je van voldoende ruimte voor snijwerk.
  • Een keuken in U-vorm beschikt over opbergruimte in overvloed. Bovendien bevindt alles zich steeds binnen handbereik.
  • Rechte keukens zijn zowel geschikt voor kleine als voor lange, smalle ruimtes.
  • Beschik je over een ruime keuken? Dan kan je een kookeiland overwegen. Ideaal voor extra kook- of tafelruimte.
  • Tenslotte kan je ook voor een parallelopstelling opteren waarbij twee blokken tegenover elkaar staan.

Ga langs voor een nieuwe keuken bij Budgetplan en laat je bijstaan door een expert in de keuze van je keukenopstelling.

Keuken - budgetplan
©Budgetplan

Keukenkastjes

Ook wat keukenkastjes betreft kan je alle kanten uit. Hou je van een houtlook of wil je contrasteren met glanzende of matte materialen? Daarnaast kan je kiezen voor keukenkastjes onder het aanrecht, bovenkastjes boven het aanrecht of een hoge kast voor een ingebouwde koelvriescombinatie. Denk ook na over andere inbouwmogelijkheden zoals een oven, combimagnetron, espressomachine, wijnkoeler en meer.

Keukenbladen

Bij de keuze van een keukenblad spelen zowel uiterlijke als innerlijke kenmerken een rol:

  • Met graniet verzeker je je van een uniek keukenblad. Dit materiaal is waterafstotend, duurzaam en hygiënisch. Aangezien het een natuurproduct is, behoeft een granieten werkblad wel het nodige onderhoud.
  • Ook een marmeren keukenblad is duurzaam én bovendien een echte blikvanger in elk interieur. Dit type keukenblad is slijtvast, hitte-en krasbestendig. Wel heeft het een hoog prijskaartje.
  • Een keukenblad uit composiet is een kunstmatig stenen werkblad. Dit kunstmatige werkblad met natuurlijke uitstraling is stootvast en slijtvast, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Opgelet: het is gevoelig voor vlekken en bijtende middelen zoals bleek- of ontkalkingsmiddelen.
  • Een werkblad uit keramiek is kras-, hitte- én vlekbestendig. Bovendien kunnen voedselresten niet intrekken. Een keramiek aanrechtblad is wel enorm hard. Je moet dus opletten dat je niets zwaars laat vallen op het werkblad.
  • Greenpanel – ook wel toplaminaat genoemd – is een duurzaam alternatief voor multiplex. Dit type keukenblad, dat uit kunststof bestaat, is verkrijgbaar in vele kleuren en ook nog eens eenvoudig te onderhouden. Toch is het best gevoelig voor schade.

Koop je een nieuwe keuken bij Budgetplan, dan gaat een expert samen met jou op zoek naar de ideale match.

Budgetplan - keuken
©Budgetplan

Gas- of inductiekookplaat?

De volgende vraag die zich stelt is welk type kookplaat kiezen. Op een inductiekookplaat kook je veiliger, sneller en gemakkelijker. Wel heb je er speciale pannen voor nodig. Daarenboven is koken op inductie duurzaam en energiezuinig in gebruik – goed voor je portemonnee én de planeet dus.

Afzuigkappen

Hierna kies je een afzuigsysteem. De traditionele wandschouw maakt stilaan plaats voor het afzuigsysteem-en-inductiekookplaat-in-een. Verder is ook recirculatie een optie wanneer je niet over een afvoer naar buiten beschikt. Deze soort afzuigkap maakt gebruik van koolstoffilters.

Een nieuwe keuken bij Budgetplan biedt je verschillende opties. Ga dus zeker eens langs voor een bezoek!

Extra kosten

Tenslotte moet je rekening houden met bijkomende kosten zoals het demonteren van je oude keuken, omleggen van leidingen, uitbreiden van de meterkast en het verven van wanden en/of plafond. Een nieuwe keuken vraagt Betrouwbare partner.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met ISM.
www.budgetplan.nl

LEES OOK:
Zien: St.Vincents viert 5 jaar met 5 bijzondere designobjecten
Sunbrella®: stoffen die design en prestatie combineren. Je interieur is je dankbaar!
Win een outdoor loungestoel van Vincent Sheppard aangeboden door Gervi