#Adresjes#Winkelen

Elliot & Ostrich opent allereerste cocoon boutique ‘THE NEST’

Belgisch juwelenmerk 'Elliot & Ostrich' heeft een eerste winkel in Antwerpen, verborgen op de vijfde verdieping zit hun gezellige nest.
Geplaatst op  
Elliot & Ostrich opent allereerste cocoon boutique ‘THE NEST’ © Ian Hermans Photography

Het Belgische juwelenmerk ‘Elliot & Ostrich’ opent hun eerste winkel in Antwerpen. De luxewinkel ‘THE NEST’ bevindt zich op een unieke locatie, weg van de winkelstraat. Geen ‘vitrine shoppen’, maar bewust juwelen gaan kopen in een aangename omgeving. Met deze zaak willen ze de bezoeker een totaalbeleving bieden, waarbij het niet enkel en alleen om juwelen kopen gaat. En laat dat net de reden zijn waarom wij ons oog laten vallen op deze boetiek. 

© Ian Hermans Photography

Elliot & Ostrich staat bekend om hun high-end juwelen en zijn sinds februari in Antwerpen terug te vinden. En dit niet zomaar ergens, het label koos voor een unieke aanpak en vestigde zich dan ook niet in de drukke winkelstraat. Maar wel in de Justitiestraat op een goed verborgen plek. Op de vijfde verdieping kom je binnen in een oase van rust, weg van de drukke buitenwereld. Met deze aanpak willen ze klanten die bewust juwelen komen kopen, een rustige en aangename ervaring bieden. En zoals ze zelf zeggen: “A place to be truly in the moment to celebrate meaningful moments.”

Belgisch design

Rechts de op maat gemaakte high-end juwelensokkels van ‘Oystr’ © Ian Hermans Photography

Niet alleen met hun aanpak willen ze de klant een aangename ervaring geven. Jennifer en Sylvie, het power duo achter het label, kiezen ook voor een Belgisch design in hun zaak. De cocoon boutique is in elkaar gestoken door Antwerpse architect Janpieter Verstraeten. Voor het prachtige interieur gingen ze samenwerken met de jonge Antwerpse design agency ‘Oystr’, die alles tot in de puntjes afwerkte. Over elk detail is er nagedacht, alles past perfect binnen het geheel.

Een aangenaam contrast

© Ian Hermans Photography

‘THE NEST’ heeft zich net als de collectie juwelen laten inspireren door ‘rough meets refined’, een sfeer waar een combinatie van verfijnde en ruwe elementen centraal staat. Het verfijnde aspect is terug te vinden in de op maat gemaakte meubelen met een oog voor detail. Waarnaast het ruwe dan weer naar voren komt in de Afrikaanse designs, die in het oog springen door de verhalen die ze vertellen. Ook de natuurlijke en serene kleuren laten beide aspecten terugkeren in het interieur.

THE NEST

© Ian Hermans Photography

De naam verklapt het wel al een beetje, de dames willen met deze ‘cocoon boutique’ een huiselijke en warme sfeer creëren. Je komt binnen in een nest, waar een vertrouwelijke sfeer heerst met Afrikaanse vibes. “Elk detail in THE NEST is erop gericht om de klanten een ultieme beleving te geven, hen te inspireren, en hen op hun gemak te stellen zodat ze zichzelf kunnen zijn. Hoe meer ze over zichzelf vertellen, hoe persoonlijker we kunnen ontwerpen en hoe makkelijker we hun verhaal kunnen vertalen naar een waardevol, persoonlijk en tijdloos sieraad,” vertelt Jennifer.

Zin om zelf eens een kijkje te gaan nemen? Neem hier dan zeker contact op met ‘Elliot & Ostrich’.

Praktisch:
THE NEST bevindt zich op de vijfde verdieping in de Justitiestraat 20 bus b12 in Antwerpen.
De cocoon boutique is alle dagen open, op afspraak (behalve op zondag)

Door stagiaire Raïsa Pollet.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.