#Dit is Belgisch#Nieuws

Filantropie: sociaal design en Brusselse ambacht

De Brusselse meubeluitgeverij lanceert hyperlokaal betaalbaar design vervaardigd met Ardeense materialen
Geplaatst op  
Filantropie: sociaal design en Brusselse ambacht © Recyclart

Filantropie betekent zoveel als ‘liefde voor de mensheid’, en is het credo van de Brusselse gelijknamige meubeluitgeverij. Het initiatief van zes jonge designers laat zich kenmerken door innovatie, esthetiek en sociale ambacht. De eerste collectie meubels is bijna uitsluitend vervaardigd met massief eikenhout, rechtstreeks uit de Ardeense natuur.

Het project is hyperlokaal: met zijn non-digitaal atelier in het Brusselse, wil Filantropie focussen op duurzaam design van eigen bodem. Zes designers zijn van A tot Z betrokken bij de creatie, met ondersteuning van een team arbeiders. Het sociale karakter van het initiatief maakt dat langdurig werklozen twee jaar lang ondersteund worden én dat design betaalbaar en toegankelijk wordt voor iedereen.

De krachtige eenvoud en de duurzaamheid van de Ardennen werden vertaald naar verschillende bijzondere ontwerpen. Zo is er de massieve eikenhouten tafel op een metalen onderstel van Collectif WRKSHP, de ophangelementen van Nonpareil waar je een variatie aan zaken zoals je fiets aan kwijt kan en de modules van Déborah Lévy, die ook wel voor houten beeldhouwwerken kunnen doorgaan… De creaties zijn stuk voor stuk unieke, tijdloze items.

De meubels kan je kopen op de website van Recyclart of ter plekke in één van de ateliers van Recyclart FABRIK zelf. Daarnaast kan je ook terecht in BAR Recyclart voor een heerlijke versnapering of verfrissing van lokale bioproducten.

Adres: Menslievendheidstraat 12, 1000 Brussel.

Open van maandag tot vrijdag van 9u tot 16u. De shop sluit op 31 december 2018.

Meer info: filantropie@recyclart.be

Bekijk onze galerij om te ontdekken welke Belgische makelij Filantropie jou te bieden heeft.

Lees ook:

Staycation: 10 Airbnb parels in eigen land

18 m²: design per vierkante meter in Elsene

Niet zomaar een muur: ontdek de bijzondere ontwerpen van Wonderwalls

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.