#Inspiratie

Fleur je interieur op met stijlvolle verlichting

Stap weg van de saaie grijze lampen en kies verlichting die perfect bij je interieur past.
Geplaatst op  
Fleur je interieur op met stijlvolle verlichting © Bolia

Verlichting is een fundamenteel element in zowat elke kamer, maar toch besteden we er vaak weinig aandacht aan. In tegenstelling tot leuke vloerkleden en kussens vormen lampen het laatste onderdeel waar we bij stilstaan. Toch is een verandering in de verlichting voldoende om een hele kamer te transformeren.

Het is tijd dat we onze ‘vanille’ plafonds ook voorzien van een make-over. Je hoeft er geen Sixtijnse kapel van te maken, maar verlichting mag heus een belangrijkere rol spelen in je interieur. Er zijn duizenden opties die passen bij verschillende stijlen. Als je geen fan bent van grote kroonluchters, dan kan je altijd gaan voor een meer kunstzinnig ontwerp. Transformeer je verlichting en maak dat het centrum van je interieur. 

© Bolia

Lampen hoeven heus niet saai te zijn, integendeel. Kleurrijke en gedurfde lampen drukken zo een stempel op je interieur en voegen dat ontbrekende extraatje toe. Dat laat je toe om jouw woonstijl te benadrukken en een unieke stijl te creëren. Durf een statement te maken met je keuze. Weet je niet waar beginnen? Hier is alvast inspiratie

Metaal

Een metaal-look blijft the way to go wanneer het gaat over lampen in industriële en moderne interieurs. Door gebruik te maken van metaal zorg je namelijk voor een gestroomlijnde look. Goud blijft populair, maar ook het populaire rose gold en koper zijn vast en zeker een mooie aanvulling in je interieur. 

Wil je de moderne look nog verder trekken? Kies dan voor de combinatie van metaal en zwart.

Kleurrijke lampen

Lampen laten je toe om creatief aan de slag te gaan. Wees dus niet bang om te spelen en experimenteren met kleurrijke varianten. Zo kan je kiezen voor een leuke lampenkap of gewoonweg gekleurd glas zodat je een gezellige sfeer creëert. Durf ook out of the box te gaan op vlak van patronen, zeker voor degenen onder ons die van een meer maximalistische stijl houden! 

Natuurlijke materialen

Lampen die zijn gemaakt met natuurlijke materialen hebben een langere levensduur. Zeker in vergelijking met de goedkopere verlichting van plastic. Deze ontwerpen zijn ideaal voor interieurs waar er al kleur aanwezig is. Dat betekent natuurlijk niet dat je voor een saaie lamp moet gaan.

Geschreven door stagiaire Sien Van de Wouwer

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.