#Adresjes#Winkelen

Great Market: een nieuwe food market in Brussel

Wie verzot is op de Mediterrane keuken neemt best een kijkje in deze gloednieuwe food market
Geplaatst op  
Great Market: een nieuwe food market in Brussel © Great Market Brussel

Vlakbij het Meiserplein in Brussel opende zopas een mediterrane food market die zich uitstrekt over 2200 vierkante meter. Bezieler achter dit smakelijke concept is Kriakos, die ook de eigenaar van een etnische kruidenierszaak in onze hoofdstad is. De food market kreeg de naam ‘Great Market’ en biedt een smeltkroes aan smaken en producten afkomstig van onze zuiderse buren. 

Naar het voorbeeld van de Rotterdamse markthal of Mercado Central in Valencia, opende de Brusselse ondernemer met Syrische roots een food market gewijd aan authentieke mediterrane smaken afkomstig uit Spanje, Portugal, Griekenland en het Midden-Oosten. In het overdekte food paradijs Great Market tref je een food court aan, maar evengoed een boetiek met etenswaren en een traiteur.

food-market-great-market-brussel
©Great Market in Brussel

Elke dag maakt de eigenaar zijn persoonlijke selectie van groenten, fruit en fijne kruidenierswaren die bijdragen aan een warme, zuiderse sfeer. Daarnaast bezit de food hall een beenhouwerij met dagverse (vlees-)producten zoals ‘sudjouk’ (gekruide en gedroogde worsten), marinades en een rundstartaar die voor de ogen van de klant bereid wordt. Ook de foodies die een zwak hebben voor brood en patisserie komen hier aan hun trekken: Great Market heeft een brood- en banketafdeling om u tegen te zeggen. Zo is de food market de eerste in België waar men Libanees brood voor je ogen op traditionele wijze bakt.

Wie op zoek is naar een lekker mediterraans afhaalgerecht kan terecht bij de traiteur, waar twee chefs van verschillende roots hun culinair talent dagelijks loslaten op nieuwe gerechten, bereid met verse producten. Hier krijg je de kans om nieuwe smaken en originele recepten te ontdekken via degustatie. Denk aan ‘baklava’ (zoet gebak), ‘manakesh’ (pizzadeeg) of een hartig bladerdeeghapje…

Voor de hongerigen en de nieuwsgierigen die graag een bezoekje inplannen aan de gloednieuwe food market:

Great Market

www.greatmarket.be

Open elke dag behalve op woensdag
Maandag tot donderdag: 8u30 tot 20u30
Vrijdag: 8u30 tot 21u
Zaterdag: 8u30 tot 20u30
Zondag: 8u30 tot 19u

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.