#Dit is Belgisch#Nieuws

Het beste restaurant ter wereld is fan van Piet Stockmans’ servies

Le Mirazur in Frankrijk werkt samen met de Belgische designer Piet Stockmans voor zijn tafelgerei
Geplaatst op  
Het beste restaurant ter wereld is fan van Piet Stockmans’ servies © Le Mirazur

Als je verfijnd tafelen houdt, hebben we goed nieuws voor je! De Belgische Studio Pieter – ook wel gekend als ‘Piet’ –  Stockmans levert zijn porseleinen designs aan het beste restaurant van de wereld Le Mirazur aan de Franse Côte d’Azur, het restaurant van de bekende chef-kok Mauro Colagreco. 

Een hele eer voor de Belgische designer en keramist die een atelier in Genk, vlakbij de culturele mijnsite van de stad bezit. De 73-jarige Belg is al vijftig jaar actief en wordt internationaal geroemd om zijn Stockmans’ blauw, een unieke tint die hij zelf ontwikkelde. Zijn carrière begon hij als industrieel ontwerper bij Mosa in Maastricht, waar hij o.a. het bekende ‘Sonja’ koffiekopje leven inblies. Colagreco gebruikt Piet Stockmans’ servies niet enkel voor zijn culinair talent in Menton, de thuisbasis van Le Mirazur, maar ook voor zijn nieuwste zaken in Sani (Griekenland), Azur (China) en Capella (Thailand).

© Piet Stockmans

Le Mirazur is bijlange niet het enige sterrenrestaurant dat zich tot de Belgische keramist richt voor zijn serviesgoed. Stockmans’ ontwerpen, die zich laten kenmerken door een strak wit design, worden o.a. door topchefs Alain Ducasse, Thomas Bühner, Lanshu Chen, Peter Goossens en Sergio Herman.

Tijdloos, ambachtelijk en exclusief: wij zijn trots op dit designtalent van eigen bodem!

Meer informatie over Studio Pieter Stockmans en zijn collectie vind je terug op pietstockmans.com