#Inspiratie#Keuken

Leuk je koffiepauze op met deze 10 retro cafetières

Om 8, 10, 13, 16 uur of wanneer je er ook nood aan mag hebben want coffee is life.
Geplaatst op  
Leuk je koffiepauze op met deze 10 retro cafetières ©

In een glazen pot, met filter of op z’n Italiaans: de cafetière is een retro must-have in je keuken, ook als je niet eens van koffie houdt. Zo’n cafetière is een prima decoratiestuk (al is het natuurlijk heel erg jammer om ze niet te gebruiken) en je vindt ze in allerlei designs en kleuren. Ontdek onze selectie om op je kerst wishlist te plaatsen! 

Niets mis met een beetje vintage koffiezetten. Het wachten op het perfecte aromatische vloeistof heeft zo zijn charmes en doet je keuken in een mum van tijd heerlijk ruiken. Hoewel de technologie ons tegenwoordig snel kan verzadigen met goede koffie, loont het zich af en toe om geduldig te zijn en beredeneerd je kopje koffie te consumeren. Het is bijna zoals yoga.

Vandaag bestaan cafetières in zoveel uiteenlopende uitvoeringen, dat het moeilijk om kiezen is. Ga je voor gezandstraald of een clean metalen design? Zelfs al gebruik je niet alle dagen een cafetière, het is en blijft een gezellig decoratiestuk in je keuken en een getuige van warme gesprekken aan tafel.

De enige vraag die ons rest is: koop je hem gauw zelf of plaats je hem op je wishlist voor Kerstmis? Laat je alvast inspireren door onze tien cafetières die we op het internet wisten te ontdekken.

Dit interesseert je misschien ook wel:

35 duurzame sinterklaascadeautips voor je kleine kapoen

Gastronomische granola van Sergio Herman en La Favo 

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.