#Adresjes#creatieve site#Nieuws

Nieuw in Antwerpen: netwerk- en co-creatieplek JJ House

Een verborgen parel opent weldra de deuren in het voormalige huis van schilder Jacob Jordaens
Geplaatst op  
Nieuw in Antwerpen: netwerk- en co-creatieplek JJ House © JJ House

Vanaf 14 januari kan je je creatieve genen de vrije loop laten in JJ House, een creatief project van onderneemsters Sihame El Kaouakibi en Erika Xuan Nguyen. Het voormalige huis van barokschilder Jacob Jordaens wordt omgetoverd tot een urban space waar iedereen die wil (net)werken, vergaderen of een event wil organiseren welkom is. 

Met meer dan 2000 vierkante meter oppervlakte is JJ House een uitdagende ruimte in al zijn betekenissen. En dat hebben Let’s Go Urban bezielster Sihame El Kaouakibi en Doi Doi Foodbar-uitbaatster Erika Xuan Nguyen goed begrepen. Zij creëerden een harmonieuze mix tussen de authentieke elementen van het historische gebouw en hedendaagse, kleurrijke elementen van een bohémien interieur. In het koetshuis tref je bijvoorbeeld nog steeds de voederbakken van de oorspronkelijke paardenstal aan.

Het concept rust op een diverse bodem en ademt volgens de initiatiefneemsters inclusiviteit. In de flexibele werk- en meetingruimtes die zich over drie verdiepingen spreiden, is iedereen welkom. Daarnaast bevindt zich het unieke JJ appartement van 150m² met twee ontspanningsruimtes, waar je eindeloos kan brainstormen met je team. De kelder en binnenplaats lenen zich tenslotte tot het organiseren van events zoals merk- en productlanceringen, open mic avonden, (bedrijfs)feestjes, PR-events, tv-opnames en mode expo’s.

Meer dan ruimte en wilskracht genoeg om creatief talent te huisvesten dus. Wij zijn vooralsnog verzot op het prachtige interieurwerk, een bohémien resultaat dat van de hand van de bezielsters zelf is. De ruimtes werden ingericht met een etnische toets, verwijzend naar hun Marokkaanse en Viëtnamese roots. Intense kleuren zoals smaragdgroen, fuschia en goud worden afgewisseld met laid back meubilair zoals velvet zetels, lederen poefs en rotan stoelen.

 

Praktische informatie:

Adres: Reyndersstraat 6, 2000 Antwerpen

Open vanaf 14 januari. Op weekdagen geopend van 08:00 tot 18:00, in het weekend van 10:00 tot 18:00.

Meer infomatie op www.jjhouse.be

Dit interesseert je misschien ook wel:

Binnenkijken bij de Brusselse interieurarchitecte Charlotte Meyers

De cafetière is terug van weggeweest!