#Inspiratie#Kinderkamer#Nieuws#Slaapkamer#Tuin & terras#Zit- & eetkamer

Warm minimalisme troef in nieuwe zomercollectie van Scapa Home

Zachte kleuren, gebrand hout en metaal; de zomercollectie 2018 van Scapa Home is strak maar voorzien van zachte accenten die instant doen wegdromen. En voor het eerst omvat de collectie ook enkele outdoor accessoires.
Geplaatst op  
Warm minimalisme troef in nieuwe zomercollectie van Scapa Home © Scapa Home, SS18

Eén blik op de nieuwe zomercollectie van Scapa Home en je waant je direct in een zomerhuis in Bretagne op een mooie zomerochtend. Zonlicht sijpelt binnen door de ramen, een frisse zeebries waait door de ruimte. Scapa Home zelf omschrijft het als een interieur dat alle ruis overboord gooit. Geen eclectische mengelmoes van stijlen, maar een minimale inrichting die tot rust brengt. Franjes zal je in deze zomercollectie nergens vinden. De enige glimmende toets is voor rekening van het glaswerk.

En toch zijn de blikvangers van deze zomercollectie zonder twijfel de nieuwe eet-, salon- en bijzettafels vervaardigd uit gebrand hout. De techniek is geïnspireerd op de traditionele Japanse ambacht Shou Sugi Ban, waarbij cederhout met vuur bewerkt wordt om de levensduur te verlengen. Eens het afbranden gedaan, wordt het hout afgeborsteld en met natuurolie gevoed. Het resultaat is een prachtig ruw tafelblad vol noten en barstjes.

Maar ook onder het eikenhouten tafelblad zijn leuke details op te merken. Zo rust elke tafel op een zwarte, metalen schraag die zijdelings onder het blad bevestigd werd. Een klein maar origineel trucje dat niet alleen apart oogt, maar ook maakt dat de bijzettafels gemakkelijk in elkaar schuiven. Het metaal werd behandeld met een poedercoating, wat zorgt voor reliëf, krasbestendigheid en een warmere uitstraling.

Bij de linnencollectie zien we dat de vertrouwde zand- en zeetinten in deze zomercollectie het gezelschap krijgen van olijfgroen en rood-oranje. De kussens worden voorzien van een strak zwart-wit streepjesmotief of toon-op-toon gestructureerde stoffen. Het badlinnen wijkt af van de klassieke spons en opteert resoluut voor een wafeltjespatroon in wit, beige en grijstinten. Het bedlinnen is omkeerbaar, met een kleine streep aan de ene kant en een grote streep aan de andere. Dekbedden in jeanskleur zijn er voor het eerst bij deze zomer en vormen een prachtig duo met de offwhite kussens uit de collectie.

Voor de rest omvat de collectie ook homewear, keramiek en, voor de allereerste keer, outdoor accessoires. Plaids, kussens en een poef staan klaar om jouw terras op te luisteren. Allen zijn ze gemaakt van een synthetische, kleurvaste vezel die geen water opneemt, dus je kan ze met een gerust hart buiten laten staan.

Meer info over de collectie vind je op www.scapahome.com.