#Nieuws#Publireportage

Slimme verlichting: kies voor comfort en eenvoud

Slim, automatisch, aangestuurd, geprogrammeerd en hét antwoord op de noden van vandaag: smart lighting wordt steeds populairder. Maar wat is nu echt de meerwaarde volgens diegenen die er ook effectief voor hebben gekozen? We geven je het antwoord met deze 4 voordelen.
Geplaatst op  
Slimme verlichting: kies voor comfort en eenvoud ©

Het licht in de keuken aansteken zonder uit je zetel te komen, de verlichting programmeren voor wanneer je niet thuis bent of ze bedienen vanop afstand, makkelijk een lamp dimmen… Of je nu je smartphone gebruikt, een elektrisch stopcontact of een schakelaar, slimme verlichting doet beetje bij beetje z’n intrede in onze huiskamers en speelt in op de trend om steeds verbonden te zijn. Het maakt ons leven makkelijker en zorgt voor meer comfort. Deze 4 voordelen zijn het ultieme bewijs.

1. Geen ingrijpende werken
Om te genieten van slimme verlichting heb je geen elektricien nodig en hoef je je muren niet vol gaten te boren. Voor de ene verlichtingssystemen heb je enkel je smartphone en een bluetooth verbinding of wifi nodig, voor de andere – zoals bijvoorbeeld de Niko schakelaars – zit de technologie mooi verborgen in een klassieke schakelaar. Geen draad, geen batterij, geen aansluiting op het net, je plaatst ze overal waar je wil. Er is over nagedacht. Ontworpen op maat van de huizen van morgen en perfect te integreren met de Philips Hue verlichtingssystemen.

decoideesniko

2. Bediening en verlichting zonder grenzen
In ons huis, nieuwbouw of niet, evolueert de nood aan verlichting mee met ons leven. Klassieke schakelaars houden hiermee geen rekening en zijn afhankelijk van de bestaande elektrische installatie. De draadloze schakelaars van het Belgische merk Niko kan je plaatsen waar je maar wil! Dankzij deze nieuwe generatie toestellen kan je de Philips Hue verlichtingssystemen makkelijk bedienen en hun intensiteit aanpassen met een gewone schakelaar.

3. Verfijnd design, warme sfeer
Slimme schakelaars hebben vaak geen mooi design en zijn ook erg groot. De schakelaars en dimmers van Niko zijn verfijnd qua design, eenvoudig qua bediening en verkrijgbaar in heel wat afwerkingen, functies en kleuren zodat ze mooi en subtiel in je interieur passen. Het smaakvolle en warme effect van de Philips Hue lampen kan je verder versterken door de intensiteit aan te passen of een bepaalde vooraf ingestelde sfeer te activeren met één druk op de knop.

decoideesniko

4. Future proof
In tegenstelling tot de klassieke bedieningen zijn ze niet bedraad én hebben ze geen batterijen nodig. dankzij de technologie van energieopslag, waarbij de druk op de knop de nodige energie genereert voor het schakelen.  Ze hebben geen onderhoud nodig, je hoeft ze niet aan te sluiten op het net en ze werken altijd en overal! In combinatie met het ecosysteem van het Philips Hue Smart Lighting gamma zijn ze het antwoord op een slimme verlichting in een geconnecteerd huis dat klaar is voor de toekomst.

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met Niko.
www.niko.eu