#Adresjes#Hotels

Overnachten in The Bunkers: een unieke B&B ervaring in Knokke

Slapen tussen de bunkers in Knokke, het heeft wat!
Geplaatst op  
Overnachten in The Bunkers: een unieke B&B ervaring in Knokke ©

Middenin de polders, met het Zwin als grens met onze Noorderburen, ligt B&B The Bunkers. Het complex bevindt zich op een uitgestrekt groen domein waar je eindeloos ver in de natuur kan staren en tot rust komt. De B&B bestaat uit een modern, strak hoofdgebouw en een gerenoveerde schuur, voor een unieke overnachting die de Belgische oorlogsgeschiedenis met zich meedraagt. 

Projectontwikkelaar Axel de Bisscop en zijn vrouw Margaux lieten het pand op het stuk beschermd bunkerlandschap renoveren door architectenbureau Govaert-Vanhoutte en gingen in zee met interieurontwerper Kristof Goossens van Anversa. Het domein heeft een nostalgische connectie met Axel, die maar 2 kilometer verderop zijn jeugd beleefde.

Het koppel zelf woont in het hoofdgebouw, een fermette die een industriële look en grote, wijde ramen kreeg. In het verlengde ligt het gastenverblijf zelf: een volledig door hout omkaderde schuur. Gasten kunnen er zwemmen met zicht op het groen van de polders en ontspannen in de sauna. Aangenaam weetje: de sauna is verbonden met het hoofdgebouw via een ondergrondse tunnel die de gasten tijdens koudere periodes kunnen gebruiken. Op het terrein kan je overigens nog enkele originele bunkers bewonderen, waarvan er één gebruikt wordt als kippenhok.

Ook binnen bleef een stukje geschiedenis bewaard: de vloeren zijn een mix van beton en grote rotsblokken uit de oorspronkelijke vloeren. Dezelfde materialen werden ook voor de wastafels in gastverblijven aangewend. Dezelfde filosofie werd doorgetrokken naar de door Vipp ontworpen keuken: keukenkasten uit zwart gepoedercoat staal staan in schril contrast met het betonnen keukeneiland. Het project is een sublieme versmelting van oud en nieuw.

Meer info over B&B The Bunkers: 

Burkeldijk 18, 8300 Knokke-Heist

Prijzen per nacht variëren tussen 215 en 275 euro.

hello@thebunkers.be
+32 (0)476 70 72 73

 

Bekijk zeker ook eens onze andere aanraders:

The Collector’s House in Antwerpen

Pillows Grand Hotel Place Rouppe in Brussel 

 

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.