#Inspiratie#Publireportage

Tips en tricks van Niko om maximaal te genieten van je buitenruimte

Dit jaar halen we het beste uit onze buitenruimte. Hoe? Door de gouden raad van Niko op te volgen!
Geplaatst op  
Tips en tricks van Niko om maximaal te genieten van je buitenruimte © Niko

Deze zomer laten we reizen best even voor wat het is en begroeten we het zomerseizoen met intelligentie en elegantie van eigen bodem! Om ons daarbij te helpen, deelt Niko 3 tips en tricks om onze buitenruimte mooier en intelligenter te maken.

Dit zomerseizoen is anders dan andere jaren. Ver weg van het exotische tafereel dat we initieel voor ogen hadden, maken we ons klaar om dit jaar onze vakantie door te brengen in onze tuin, op ons balkon of op ons terras. Om er het beste van te maken, onthult Niko een paar outdoor trends om al onze tuindromen waar te maken. In samenwerking met tuinarchitect Berwout Dochy van Studio Verde lanceert het Belgische merk 3 bijzondere tips en tricks om je ongebruikelijke zomer onvergetelijk te maken, in je eigen achtertuin!

astuces conseils Niko
©Christophe Renard

1

Op reis in eigen tuin 

Niet naar het buitenland kunnen gaan, betekent je vakantie opgeven! Om toch dat bijzondere vakantiegevoel te creëren, raadt Niko aan elementen te integreren die je doen denken aan verre reizen of aan enkele herinneringen van je favoriete bestemmingen. Hoe je dit doet? Door te kiezen voor warme tinten, tropische planten en rijke materialen. Wil je buitenruimte naar een hoger niveau tillen, kies dan om verlichting op je balkon, de tuin, het terras en zelfs het zwembad. Met Niko Home Control  creëer je met één druk op je schakelaar of je smartphone de ideale sfeer die bij je gemoedstoestand past.

De ‘Niko Home’ smartphone applicatie om het gebruik van je huisapparatuur zoals je verlichting, verwarming, rolluiken etc. te vergemakkelijken ©Niko

2

Zet je leven binnen, buiten verder

De grote tuintrend dit jaar: een fusie van indoor en outdoor. Met andere woorden, we maken geen onderscheid meer tussen de twee ruimtes. Het is leuk om materialen van binnen naar buiten te gebruiken, en vice versa. “Creëer buiten een woonkamergevoel door materialen en meubels van binnen ook in je buitenruimte te integreren en vice versa” zegt tuinarchitect Berwout Dochy. Niko raadt aan niet in te boeten op luxe wanneer je dit doet, want je buitenmateriaal moet bestand zijn tegen onze weersomstandigheden. De Niko Hydro schakelaars weerstaan water, weer en wind, zodat je buitenplannen niet weersafhankelijk hoeven te zijn. Om ook de architectuur van je buitenomgeving te respecteren, kunnen de lijnen van de aansluitingen van Niko Hydro heel discreet ingebouwd worden.

espace extérieur interrupteurs
De Niko Hydro reeks van gecertificeerde waterdichte schakelaars en stopcontacten, combineert veiligheid met comfort. Deze Niko Hydro zwarte schakelaars blijven te allen tijde altijd droog en dus beschermd. ©Niko
  • Met een Niko Hydro data-aansluiting, geniet je ook buiten van optimaal comfort. Je sluit er gemakkelijk een WiFi access point of muziek op aan.
  • Niko’s USB-laders zorgen er dan weer voor dat je je smartphone of tablet in een mum van tijd buiten kan opladen.
  • Ook je elektrische fiets kan je met een gerust hart buiten opladen. Waarom nog langer sukkelen met verlengsnoeren in de tuin? Het spuitwaterdicht fietsoplaadpunt van Niko zorgt ervoor dat je je tweewieler ook buiten kan stallen terwijl hij aan het opladen is.

3

aménagement de jardin
©Christophe Renard

Ode aan de natuur

Om af te ronden, is Niko’s derde en laatste tip om plaats te maken voor onze mooie natuur. Geef je buitenruimte extra cachet door te werken met groene en natuurlijke materialen om een ontspannend geheel van je tuin en/of terras te maken. Er gaat niks boven Niko’s slimme schakelaar of de gratis Niko Home app om zonder al te veel moeite de juiste sfeer of verlichting in jouw persoonlijke oase van rust te creëren. Zo kan je via de app of in voorgeprogrammeerde sferen de juiste lichttemperatuur kiezen, in functie van het seizoen of het tijdstip van de dag. Met Niko’s innovaties kun je tenslotte ook bepalen wanneer je terras of gangpad verlicht dienen te worden, met detectoren die het functionele licht voor je aan- of uitschakelen. Een laatste tip die tuinarchitect Berwout Dochy nog meegeeft om de natuur een hoofdrol te laten spelen in je buitenruimte: “Laat elk seizoen in je tuin of op je terras aan bod komen: van lentebloei en zomergroen tot herfstkleuren en wintersilhouetten.”

detecteur niko
Niko-detectoren kunnen een oogje in het zeil houden en zorgen ervoor dat je verlichting elke verandering in de buitenruimte compenseert. ©Niko

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.