#Adresjes#Winkelen

Tollenberg: favoriet van de kosmopoliet

In Schilde kun je verdwalen in een wonderlijk designuniversum waar beleving voorop staat
Geplaatst op  
Tollenberg: favoriet van de kosmopoliet © Kris Vlegels

Een subtiele versmelting tussen oud en nieuw, tussen interieur en gastronomie, tussen design en kunst, tussen België en de rest van de wereld: maak kennis met Tollenberg, een showroom in Schilde waar beleving centraal staat.

Wanneer negen interieur- en lifestyle-experten hun krachten bundelen kun je bijna niets anders dan magie verwachten. Een voormalige dokters- en notariswoning uit 1770 die de verloedering nabij was, werd eind 2018 nieuw leven ingeblazen en omgevormd tot een smaakvol en bijzonder belevingsconcept. Interieurarchitecte Caroline Van Den Dooren, bezielster van Pure Home Concepts en Label 180, en één van de negen partners, vergezelt ons op onze ontdekkingstocht doorheen dit oord van woonbeleving en gastronomie.

© Kris Vlegels

Tollenberg telt twaalf verschillende universums, ingericht volgens een specifieke functie in huis. Elke partner is vertegenwoordigd in het totaalconcept waar we o.a. een stijlvolle man cave met donkere toetsen, een volledig op maat afgewerkte dressing met een uitgebreid stoffenareaal, en een prachtige open slaapkamer met vrijstaand bad in heldere pasteltinten bewonderen. ‘We bieden hier unieke, kwaliteitsvolle producten aan die je instant meenemen naar Amsterdam, New York of Parijs. Alles wat je hier ziet is met de grootste zorg geselecteerd,’ vertelt Caroline, die samen met collega-interieurexpert Nathalie Delronge de eerste ideeën uitwerkte. ‘De collectie is zo uniek dat verkochte stukken zelden worden vervangen. Alles is uiterst personaliseerbaar.’

Hier ben je aan het juiste adres voor een duurzame, exclusieve inrichting van a tot z. Tollenberg is overigens meer dan decoratie, meubilair en textiel. De expertise reikt ook tot aan binnenhuisontwerp, schilderwerken, haarden, audio en domotica, schrijnwerkerij, binnenglaswerk en zelfs kunst. Aan het einde van een inspiratievolle tour kun je genieten van het culinaire aanbod van het Italiaans getinte restaurant Casello, een smaragdgroen, fluwelen paradijs. Chef Nick van den Broeck verzorgt er de lekkernijen, begeleid door de luxewijnen van partner Belgium Wine Watchers. Eén ding is zeker: aan experience absoluut geen gebrek in deze Schildense parel.

© Kris Vlegels

 

Praktische info:

Turnhoutsebaan 180, 2970 Schilde. Alle dagen open tot 17 uur, gesloten op zondag en maandag.

Tollenberg.be