#Publireportage

MyDaylight: de app van VELUX die daglicht simuleert

De app MyDaylight van VELUX is dé oplossing om op voorhand te kunnen zien waar je best dakvensters plaatst voor een optimale lichtinval in je zolderruimte.
Geplaatst op  
MyDaylight: de app van VELUX die daglicht simuleert © VELUX

Soms kan een mens instant verliefd worden op een zolderruimte. Ook als er aan die ruimte nog behoorlijk wat renovatiewerk te doen is. Misschien heb je een goede verbeelding, het is niet altijd simpel om op voorhand te zien hoe de ruimte er zou kunnen uitzien eens de renovatie voltooid is. De app MyDaylight van VELUX komt in dat geval handig van pas, want hij laat je toe om een simulatie te maken van de lichtinval die je zou krijgen als je dakvensters installeert.

Maak werk van je renovatieplannen met MyDaylight

De verkoopakte is getekend, de sleutels van je nieuwe verblijf heb je in je hand. Tijd om je renovatieplannen eens te overlopen en je in te beelden hoe je zolderruimte er zou kunnen uitzien als je hier en daar een dakvenster zou toevoegen. Je ziet het al helemaal zitten, maar twijfelt over het formaat en de precieze plaats? Geen paniek. VELUX, dé specialist in dakvensters, heeft namelijk net een gloednieuwe app gelanceerd die jou toelaat om op je smartphone te zien hoe de ruimte er zal uitzien eens de nieuwe dakvensters gezet zijn.

MyDaylight

MyDaylight simuleert daglicht

Lichtinval is zonder twijfel een doorslaggevend argument bij de keuze van een nieuwe woning. Heb je renovatieplannen, dan weet je hoe belangrijk de juiste lichtinval is. Maar het is niet altijd makkelijk om je voor te stellen hoe het uiteindelijke resultaat eruit zal zien, omdat lichtinval van meerdere factoren afhankelijk is: de omgeving rond het huis, de oriëntatie, de positie van de zon al naargelang het seizoen, het type vloerbedekking dat je hebt, de kleur van de muren of je meubilair.

MyDaylight

De app MyDaylight van VELUX geeft je de kans om parameters in te geven betreffende de ruimte die je gaat renoveren (afmetingen, hellingsgraad van het dak, texturen, meubels, gewenste dakvensters…) om vervolgens de afgewerkte ruimte in virtual reality te kunnen ontdekken. Gebaseerd op het concept van cloud computing, houdt MyDaylight niet alleen rekening met directe lichtinval, maar ook met licht dat weerkaatst op de verschillende materialen en oppervlaktes. En net daarom is deze app een innovatief pareltje.

MyDaylight

Snel, praktisch en tot in het oneindige bruikbaar

Eens je parameters ingegeven, is het slechts 10 minuten wachten voor je het resultaat van je renovatieplannen kan bewonderen in een virtuele ruimte waarin je 360° kan rondkijken. De app geeft je een realistische en ultrapersoonlijke simulatie, die je naar believen telkens opnieuw kan maken door andere parameters in te geven. De enige grens is je eigen verbeelding!

Praktische informatie

De app MyDaylight is gratis beschikbaar op Apple Store en Google Play.

Hoe MyDaylight gebruiken?

  1. Download de MyDaylight app.
  2. Configureer je ruimte door de nodige parameters in te geven, zoals afmetingen van de vloer, hellingsgraad van het dak, meubilair, enz.
  3. Test verschillende lichtinvallen uit door te spelen met de locatie en de afmeting van de dakvensters.
  4. Wacht een paar minuten tot je een melding krijgt dat de finale versie klaar is.
  5. Verken de verbouwde ruimte in 360° of in virtual reality met een speciale bril.