#Publireportage

Verrassend mooi, plisségordijnen

Plisségordijnen kunnen effect van een modern kunstwerk in uw interieur brengen
Geplaatst op  
Verrassend mooi, plisségordijnen ©

U hebt misschien net een nieuw huis gekocht of gehuurd? Of bent u van plan om uw interieur te veranderen? U zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor rolgordijnen of jaloezieën. Of kijk nog eens wat verder…Want misschien zijn plisségordijnen wel iets voor uw woning.


De kleuren van de muren hebt u gekozen en u weet al hoe de indeling van de ruimten er gaat uitzien. Dan wil u wellicht bekijken hoe het best profiteren van natuurlijke inval van direct of indirect zonlicht. Binnenkomend zonlicht wilt u natuurlijk ook op een elegante en comfortabele manier kunnen weren. Uiteraard kunt u dit doen met vitrages en gordijnen, maar hebt u weleens aan andere manieren gedacht?

Hoe werken plisségordijnen?

Als u rolgordijnen van nabij bekijkt, dan ziet u een gordijn van textiel dat opgerold zit en dat u met zijn bedieningsmechanisme kan ontrollen. Bij plisségordijnen zit de stof niet opgerold, maar opgevouwen. Het woord ‘plissé’ betekent ‘geplooid’ en als u uw gordijn opvouwt, ziet u dat de stof langs de plooien op een compacte manier wordt opgevouwen. Plisségordijnen kunt u in drie verschillende soorten bestellen. Bestelt u een transparant model, dan hebt u nog steeds de mogelijkheid om door het textiel heen te kijken, maar u weert er wel de felste zonnestralen mee. Wilt u iets meer verduistering, dan is een semi-transparant plisségordijn een goede keuze. Als u kiest voor een verduisterende versie, dan zal u merken dat de stof aan de buitenkant licht van kleur is. Deze buitenkant werkt verduisterend en houdt invallend licht goed tegen. Aan de binnenkant kunt u het gordijn elke gewenste kleur geven.

Binnenkijken of niet?

Uw plisségordijn zit opgevouwen tussen een bovenlijst en een onderlijst. Wilt u zonwering, dan bedient u het gordijn zo dat de onderlijst met de stof omlaag gaat. Dit is de klassieke manier, die wordt aangeduid als Top Down. U kunt echter ook kiezen voor een Top Down Bottom Up-systeem. Dan zal het plisségordijn namelijk het middengedeelte van uw raam verduisteren. Erg handig als u ongestoord wilt werken en geen zin hebt in blikken van voorbijgangers.

Plisségordijn-1
Top Down/Bottom Up-systeem voor discretie met zonlicht

Plisségordijnen op maat gemaakt

Plisségordijnen werken alleen optimaal wanneer volledig op maat gemaakt. Dat is nu net dat waarin een professioneel leverancier zoals bijvoorbeeld CREON zich onderscheidt. U geeft exact aan welke maten nodig zijn zodat de leverancier puur gepersonaliseerd werk kan leveren. Zo hangen uw plisségordijnen er foutloos en elegant bij.