#Planten

Voor elke plant een potje: zo kies je de juiste bloempot voor je kamerplant

D&M Deco lanceert zijn nieuwe collectie plantenpotten, en dat vraagt wat wikken en wegen bij het kiezen van de perfecte pot bij de juiste plant.
Geplaatst op  
Voor elke plant een potje: zo kies je de juiste bloempot voor je kamerplant © D&M Deco

Nu we de natuur mee naar binnen halen, doen groene kamerplanten het ontzettend goed. Maar het uitkiezen van je volgende groene vriend vergt wat denkwerk. Heb je een perfecte plek in huis met genoeg licht? Zal de plant nog veel groter worden? En vooral: heb je de geschikte pot voor je plant? Voor dat laatste schiet D&M Deco te hulp, want het Belgische designlabel lanceert nieuwe collecties potten voor bloemen en planten. Wij selecteerden voor jou vijf leuke kamerplanten met bijpassende potjes.

De Aziatische Olifantsoor

© D&M Deco

De prachtige Olifantsoor (Alocasia) heeft zijn naam te danken aan zijn grote bladeren die best wel goed op de oren van een olifant lijken. De Olifantsoor is een perfecte kamerplant om die ene lege hoek in je woning mee te vullen. Je zorgt best dat je genoeg plaats hebt in huis, want deze tropische plant kan best wel groot worden. Geef de Olifantsoor dan ook een mooie pot waar hij ruimte heeft om te groeien.

Een kleine jungle met de Erwtenplant

© D&M Deco

Helemaal gek op junglevibes in je kleine woning? Dan kan dit wel eens de ideale plant zijn. De Erwtenplant (Senecio Rowleyanus) komt helemaal van Zuid-Afrika en ziet er super leuk uit. Met haar kleine bolletjes die op erwten lijken is het best wel een grappige plant. Ze is perfect als je niet al te veel plaats hebt, dan kun je haar lange strengen langs kast naar beneden laten hangen.

Let wel op, de erwtenplant ziet er misschien lekker uit met haar erwtvormige bolletjes, maar is zeker niet eetbaar. De bolletjes zijn giftig voor mens en dier.

De oeroude nestvaren

© D&M Deco

De nestvaren (Asplenium nidus) is een speciaal beestje, want deze plant groeit in zijn natuurlijke habitat op takken en in rotsspleten. Maar zet hem in een leuke pot met genoeg daglicht en water, dan kan hij ook uitgroeien tot een flinke bos. Je herkent de nestvaren aan zijn lichtgroene, gekrulde bladrand. Ook weer een fijn staaltje natuur in je huis.

De tropische paradijsvogelplant

© D&M Deco

Vernoemd naar de kleine kleurrijke vogel, is de paradijsvogelplant (Strelitzia Nicolai) met zijn grote bladeren een tropische schoonheid. Deze plant is best gulzig en heeft dus veel licht en water nodig. En dat is niet onlogisch, want deze kanjer kan groot en breed worden. Perfect voor als je een groene eyecatcher in huis wil halen, of je urban jungle extra exotisch wil maken.

De super bestendige Aloë Vera

© D&M Deco

Deze dikke vetplant is helemaal geschikt voor groene beginnelingen of mensen met wat minder tijd aan hun handen. De grijsgroene Aloë Vera is gemakkelijk te onderhouden, doordat ze vocht heel goed opslaat en dus niet veel water nodig heeft. Daarbij wordt de plant niet erg groot, dus staat het perfect op de vensterbank, in de keuken of op een nachtkastje.

Vind een selectie van de collecties op de webshop van D&M Deco of zoek naar een lokaal verkooppunt.

Heb je nu wel de smaak te pakken, maar weet je niet waar je bloemen en planten te halen? Ontdek hier leuke adresjes in eigen land!

Heb je handige handjes en een creatieve geest? Ga dan zelf aan de slag en maak je eigen DIY-plantenbak.

Geschreven door stagiaires Naomi Ghyssaert en Raïsa Pollet.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.