#Inspiratie#Planten

Zo decoreer je met minimalistische bloemen

Eenvoud blijft sieren, ook in je keuze voor bloemendeco
Geplaatst op  
Zo decoreer je met minimalistische bloemen © Federica Giusti

Bloemen geven je interieur een bijzondere invulling, een gevoel van welbehagen, van leven. Je hoeft niet altijd groots uit te pakken met de florale aankleding van je woonruimte. Eén simpel exemplaar of een subtiel bosje van enkele feeërieke bloemen volstaan voor een serene, romantische sfeer bij het binnenkomen. Wij geven je tips over welke bloemen zich het best daartoe lenen en doen er nog een partij vazen bij ook.

Welke bloemen zijn ‘minimalistisch’?

De meest hippe ‘minimalistische’ bloemen die je vaak ziet opduiken in interieurfoto’s zijn Gipskruid (of Gypsophila), katoenbloemen, een palm-, varen-, of eucalyptustak, Hortensia’s, Lavendel etc. En als het seizoen zich daartoe leent: een takje met kersenbloesem is werkelijk de elegantie zelve. Belangrijk is dat de bloem zelf niet alle aandacht opeist maar net een gracieuze aanvulling op de rest van je interieur is. Een mager busseltje, één of twee steeltjes zijn meer dan voldoende.

 

Shop in onze selectie minimalistische vazen

Lees ook:

20 vitrinekasten en glazen stolpen voor een mysterieuze sfeer thuis

Najaarstrend: rotan in je interieur

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.