‘Dots’ is de duts van designfans

Of hoe de kledinghaak 'Dots' met 'stip' de wereld verovert

De Muuto’s, zoals Dots verkeerdelijk maar liefkozend genoemd worden.

Als ze al niet prijken in één of ander museum gewijd aan ‘iconen van het productdesign’, dan is het nu de moment. Door hun elegante, éénvoudige esthetiek én te gekke kleuren charmeren ‘Dots’ kledinghaken volop en lijken ze smakelijk als een Smartie. En door hun hoog decoratiegehalte zou je nog aarzelen er een handtas of een regenjas overheen te gooien!

De kledinghaak-met-sterrenstatus is een creatie van het Deense huis Muuto Dat heeft inmiddels een fraaie collectie lampen, stoelen, tafels, kasten, banken en woonaccessoires op de markt. Maar tevergeefs, de wereld is dol op Dots van Muuto. De rest is bijzaak.

Het paradepaardje van Muuto is een ontwerp van Lars Tornøe. De serie bestaat uit drie verschillende maten. Naar wens kunnen zij op de muur, deur of elders bevestigd worden. De haak is gemaakt van massief eiken of essenhout. Dit hout is met zorg geselecteerd, zo mogen er bijvoorbeeld geen knoesten in zitten. Het hout wordt gepolijst en afgemaakt met een olie of een laagje verf in één van de vele beschikbare kleuren. Je hebt ze dus in drie doormeters en dat maakt een mix ervan zo visueel sterk. De ‘sky is the limit’ qua fantasie. Gooi ze in alle maten door elkaar of plaats ze strak op één rij… Ook Pinterest kent hen en biedt inspiratie genoeg om deze lievelingetjes een mooi plekje aan de wand te geven.


The Original

De ‘natural’, quintessential, pure Dot zoals hij uit de wieg kwam…Scandinavische look in natuurhout


Belle Epoque

pateres-5-1

Retro-spektakel in zwart-wit werkt altijd…op één muur liefst. Zwarte Dots zorgen voor de fun in het drama.


Greenhouse

Processed with VSCOcam with a7 preset

De Dots in bescheiden pasteltinten…Om de eer aan de groene pracht van moeder natuur te laten.


Ghost story

bc21b3cf-4133-4d2e-bcf9-525a9620b23eSurrealistisch effect van een zwevende garderobe.


Arty Fun

muuto-the-dots-09

De Dots op een hoop gegooid in alle kleuren en maten voor een kunstzinnig statement.