#Badkamer#Inspiratie

Waar laat je al die spullen in je badkamer? 5 slimme tips!


Geplaatst op  
Waar laat je al die spullen in je badkamer? 5 slimme tips! ©

In veel huizen is de badkamer echt niet groot. Vaak is het al een uitdaging om een plekje te vinden voor je handdoeken en washandjes, laat staan voor al je shampoo en crèmes van Beautyplaza. Gelukkig zijn er een aantal slimme opbergideeën waarmee je een hoop spullen netjes weggestopt krijgt in de badkamer. Lees er hier meer over!

Maak gebruik van verticale ruimte

Heb je ooit gedacht om gebruik te maken van de verticale ruimte in je badkamer? Dit is een slimme manier om meer ruimte te krijgen. Hang bijvoorbeeld wat planken boven je wastafel op voor je tandpasta en gezichtsreiniger. Spiegelkastjes zijn ook erg handig, omdat je er een hoop in kwijt kunt zonder dat het rommelig wordt.

Gebruik de deur

Denk ook aan de binnenkant van je deur als je extra opbergruimte zoekt. Hang er wat haken of een kapstok aan, en je hebt meteen een handige plek voor je badjas en handdoeken. En aan de binnenkant van je kastdeurtjes kun je met clips, mandjes of zakjes ook van alles kwijt. Ideaal voor je föhn of stijltang en zelfs voor je make-up en nagellak.

Optimaliseer loze ruimtes

In de badkamer zijn vaak hoekjes en plekjes die we niet goed gebruiken. Kijk maar eens onder je wastafel of boven het toilet. Als je daar handige kastjes, plankjes of mandjes neerzet, heb je ineens veel meer plek voor je handdoeken, wc-papier, kerastase genesis shampoo en wat je verder nog kwijt wilt. Rieten manden doen het ook altijd goed in de badkamer.

Maak gebruik van handige meubels

Koop ook een aantal handige meubels zoals trolleys, kastjes of laddertjes die perfect in de badkamer passen. Ze geven je extra plek om dingen op te bergen en zijn makkelijk te verplaatsen of weg te zetten als je meer ruimte nodig hebt. Zo kun je je badkamer steeds weer anders indelen en blijft alles toch netjes op zijn plek.

Hou de was van de grond af

Als de was overal op de grond ligt, ziet je badkamer er meteen een stuk rommeliger uit. Zet een wasmand neer om je was in te doen en je badkamer blinkt weer. Je kunt de vloer dan ook veel makkelijker schoonmaken als er niks op ligt. Wist je dat je de wasmand ook aan de muur kunt hangen? Handig, want dan kun je er makkelijk onder schoonmaken. Zorg wel dat je de mand weer van de muur kunt halen, zodat je ‘m simpel naar de wasmachine kunt brengen. Als je genoeg plek in de kast hebt, zet de wasmand daar dan in. Zo ziet alles er meteen netter uit.

 

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Beautyplaza.

Lees ook:

Binnenkijker: een prachtige flat vol design en kunst in Oostende

Geberit brengt een revolutie teweeg in de toilethygiëne van de Belgen

Renaulac lanceert trendkleur voor 2024: “Natural Expanse #141”