#Adresjes#Winkelen

18 m²: design per vierkante meter in Elsene

7 kamers van 18 m² aan designplezier in de Brusselse Brugmannwijk!
Geplaatst op  
18 m²: design per vierkante meter in Elsene © Emilie Mascia

Kenners fluisteren dat de Brugmannwijk de nieuwe designwijk van Brussel zal worden. Heel wat zaken maakten de laatste tijd immers de overstap van het centrum naar de nieuwe hotspot, niet ver van het Kasteleinsplein. 

Eén van de winkels die recent van hartje Brussel naar de Brugmannwijk trok, is 18 m². Miriam R’Chidi ruilde haar zaak op de Zavel in voor een nieuwe showroom van 400 m², ondergebracht in een heel bijzonder huis. Ze richtte er zeven kamers in van telkens 18 m² met onder meer maskers uit Bali, een replica in hars van een dinosaurus, een elektrische aansteker uit de 20ste eeuw ….

©Emilie Mascia

Bij het inrichten van de ruimtes had de interieurliefhebster telkens een heel specifiek profiel voor ogen. In de kamer met de tot de verbeelding sprekende naam Sugar Daddy stelde ze zich een verzamelaar voor die sigaren rookt en houdt van reissouvenirs uit de verste uithoeken van de wereld. Daarnaast zijn er ook nog de kamers Boudoir, een intiem salon met een dagbed van fluweel en vergulde wandlampen, en Bureau, ingericht met Scandinavische meubels en een affiche van een erotische film. Voor elk thema selecteerde Miriam een reeks objecten, kunstwerken en tijdloze meubels, die allemaal te koop zijn.

‘Mijn profiel komt niet helemaal overeen met die van de meeste handelaars in de Marollen of op de Zavel. Het is een beroep dat nog gedomineerd wordt door mannen, maar ik heb al snel mijn plek gevonden in het wereldje’, zegt de 29-jarige vrouw. Qua budget komt iedereen hier aan zijn trekken. Zo kunnen studenten terecht in de Destock kamer, waar Miriam meubels aanbiedt om een kot mee in te richten, en professionals uit de hospitality-wereld vinden hun gading in de Horeca kamer, waar meubels in serie gepresenteerd staan.

18 m² is de ideale plek om zeldzame parels te ontdekken en om je te laten inspireren. ‘Ik heb al mensen naar huis laten gaan met een stuk om het uit te proberen bij hen thuis’, vertelt Miriam. Goed om te weten: de Belgisch-Tunesische interieurliefhebster organiseert ook elke drie maanden een veiling. Net als voor de rest van haar winkel, bedenkt ze daarbij een thema in functie van haar inspiratie. Eén constante: het is altijd een thema met een hoekje af.

Benieuwd naar meer?

De winkel is gevestigd in de Waterloosesteenweg 373, 1050 Elsene.

Alle dagen behalve op maandag geopend van 14u tot 20u.

Bekijk zeker ook de Instagrampagina!

Lees ook:

15 quotes om op je letterbord te plaatsen

Staycation: 10 Airbnb parels in eigen land

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.