#Nieuws

Atelier Artglas lanceert eerste boek op Batibouw

Het ambachtelijke bedrijf van glas-in-lood vereeuwigt zijn mooiste projecten op papier

Geplaatst op  
Atelier Artglas lanceert eerste boek op Batibouw © Artglas

Het gerenommeerde glasatelier Artglas dat hedendaagse glas-in-lood ramen vervaardigt, zal binnenkort – tijdens de bouw- en renovatiebeurs Batibouw – zijn eerste boek lanceren naar aanleiding van 25 jaar ambacht. 

© Artglas

Artglas is het geesteskind van John Dierickx, die een gerenommeerd glasatelier in Zonhoven openhoudt. In zijn creatief kwartier ontwerpt hij unieke glasramen, die volledig personaliseerbaar en flexibel zijn. Artglas glasramen komen voor in zowel de woonsten van particulieren, als kantoorgebouwen en horecaprojecten. Onder die laatste kan je ook het muziekfestival Pukkelpop rekenen, waar Artglas internationaal succes oogstte met zijn artistieke glaspanelen aan de artiesteninkom, het restaurant en in de backstage.

© Artglas

Hoewel het een ‘oud’ metier is, weet John vernieuwend om te springen met de klassieke Arts and Crafts technieken. En laat dat net de reden zijn waarom hij zijn werk bundelt in een boek. Honderd procent precisie en een nooit stillende honger naar een nog betere techniekbeheersing maken dat Artglas de mogelijkheden binnen glas-in-lood als de beste weet te verkennen. John doopte het boek – uitgegeven door Stichting Kunstboek – tot “Artistic glasspanels”: een visualisatie van zijn projecten die van art nouveau, klassieke ontwerpen tot erg modernistische en minimalistische creaties uiteenlopen.

Het boek is vooralsnog te bewonderen op Batibouw, waar Artglas in hal 3 op stand 3101 te bezichtigen is, en binnenkort in de betere boekenzaak.

Meer info over Artglas vind je op de website.

Dit interesseert je misschien ook wel:

Trend: decoratie met artistieke lijnen

Fluweel, wol of faux fur: onze vortex decoshopping

Trend: de spelregels van neo-rustiek

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.