#Ideeën#Interieuradvies

Democratisch design: thuis een gezellige cocon creëren hoeft je geen fortuin te kosten


Geplaatst op  
Democratisch design: thuis een gezellige cocon creëren hoeft je geen fortuin te kosten ©

Je woning inrichten is een plezier dat geen grenzen kent, behalve voor je portemonnee. Gelukkig hebben sommige merken er een doel van gemaakt kwaliteitsvolle, mooie en functionele designproducten aan democratische prijzen aan te bieden, zodat zoveel mogelijk mensen ervan kunnen genieten.

IKEA, de meubelgigant met een groot hart

Het Zweedse bedrijf voorziet ons al meer dan 70 jaar van meubilair. Wie heeft er nooit een Billy-boekenkast of een Klippan-zitbank in huis gehad? Als kind, als student en zelfs als volwassene volgen de IKEA-meubels ons ons hele leven lang. De reden achter dit succes? Een beleid gebaseerd op democratisch design. IKEA heeft er steeds een punt van gemaakt degelijke, mooie, functionele, duurzame, kwaliteitsvolle en voordelige producten aan te bieden. Het merk is er namelijk van overtuigd dat goede interieurproducten betaalbaar, makkelijk te vervoeren en toegankelijk moeten zijn al voor wie een krap budget heeft.
De producten spreken een breed publiek aan en worden in grote hoeveelheden geproduceerd, waardoor ze tegen lage prijzen verkocht kunnen blijven worden. De koning van de bouwpakketmeubels wil het dagelijkse leven mooier en aangenamer maken zonder dat je aan design moet inboeten of de broekriem moet aanhalen.

Betaalbaar en praktisch, maar met oog voor het milieu

De catalogus van de meubelgigant bevat meer dan 700 nieuwe artikelen voor minder dan 50 euro. Zo hoef je niet te sparen of wekenlang na te denken vooraleer je ervoor zwicht je huis op te smukken met meubels en voorwerpen met een onberispelijk en tijdloos design. Bovendien worden ze ontworpen voor het echte leven en niet alleen om er mooi uit te zien. Van een eenvoudige vaas tot een volledige keukenmake-over, van spulletjes voor de kinderkamer tot kantoorbenodigdheden, …. Zelfs het kleinste voorwerp kan in een oogwenk een echt verschil maken en je interieur een andere uitstraling bezorgen.

IKEA is zich bewust van zijn succes en invloed en wil dit “voor iedereen toegankelijke” aspect dan ook combineren met respect voor de planeet. Met zijn recycletips, zijn makkelijk te vervangen zetelbekleding en het gebruik van natuurlijke of hernieuwbare materialen wil het merk zijn ecologische voetafdruk, en zo ook de onze, verkleinen. Een aangenaam dagelijks leven voor iedereen betekent namelijk ook de mogelijkheid om thuis een duurzamere levensstijl aan te nemen. Daarom stelt IKEA zijn expertise en producten ter beschikking die huishoudens helpen hun impact op het milieu te verminderen. Het bedrijf stelt bijvoorbeeld een hele reeks producten voor die gemakkelijk te recyclen zijn of gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Dit maakt deel uit van IKEA’s wens om een brede catalogus aan te bieden met producten die gemaakt zijn met oog voor de mens en zijn levenskwaliteit.

De missie van IKEA is eenvoudigweg te voorzien in wat we allemaal nodig hebben in onze woningen om elke dag een beter leven te leiden. Als dit onderwerp je interesseert, luister dan ook zeker naar de podcastreeks Beter Leven Thuis op je favoriete podcastplatform.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met IKEA.
www.ikea.com

Lees ook:
VELUX®: breng meer licht in je leven
Onze favoriete decoratie voor een warme winter
Deco trip: nieuwe interieurtrends spotten in Parijs