#Badkamer#Inspiratie

Geberit brengt een revolutie teweeg in de toilethygiëne van de Belgen


Geplaatst op  
Geberit brengt een revolutie teweeg in de toilethygiëne van de Belgen ©

Beeld het je even in: een auto schoonmaken met droog papier. Een bizar idee, niet? Het zou nooit spontaan in je opkomen droog papier te gebruiken om een auto te reinigen of de vaat te doen. Waarom brengen we dan wel onze hygiëne in gevaar door alleen toiletpapier te gebruiken? 

Professor Alexander Herold, specialist coloproctologie aan het EDZ in Mannheim, raadt aan om water te gebruiken voor een optimale intieme hygiëne. Want behandeld toiletpapier of vochtige doekjes kunnen allergieën en huidirritaties teweegbrengen, zo stelt hij.

“Een verkeerde intieme hygiëne op het toilet kan leiden tot allergieën, huidirritatie en eczeem, met soms ondraaglijke jeuk”, waarschuwt hij. “Hetzelfde geldt voor onvoldoende of slecht reinigen. Vooral bij zachtere ontlasting kan het papier de resten in de huidplooien niet afdoende verwijderen. Dat verhoogt het risico op dit soort problemen.”

Ondanks de risico’s kiezen veel Europeanen nog altijd voor toiletpapier. Een gewoonte die vanuit de geschiedenis van het toilet gegroeid is. “Vroeger kon je toiletten niet doorspoelen. En dus kon je je intieme zone ook niet reinigen met water. De enige oplossing was jezelf schoonmaken met krantenpapier”, legt professor Herold uit.

familie in een badkamer
©Geberit

Amper een derde van de Belgen voelt zich echt proper

Volgens een enquête uitgevoerd door GfK in opdracht van Geberit voelt amper een derde van de respondenten (29%) zich echt schoon bij het verlaten van het toilet. Meer dan twee derde (69%) zegt zich beter te voelen na de intieme zones met water te hebben gewassen.

Dat alles maakt dat douche-wc’s, die een gevoel van hygiëne en comfort bieden, aan populariteit winnen. Een mooi voorbeeld is de AquaClean Alba, het nieuwste model van sanitairspecialist Geberit. De douche-wc heeft een douchearm voorzien van de WhirlSpray-technologie. Die zorgt voor een zachte, zorgvuldige reiniging van de intieme zones met water op lichaamstemperatuur.

Bovendien is de douche-wc voorzien van de TurboFlush-techniek, een uitzonderlijk efficiënte spoeling die de wc-pot geruisloos en volledig doorspoelt. De wc-pot heeft geen spoelrand, maar een asymmetrische binnengeometrie die het spoelwater een perfect bestudeerde draaibeweging geeft. Bij de AquaClean Alba hoort een eenvoudige, intuïtieve afstandsbediening waarmee je de intensiteit van de waterstraal aanpast. Dit uitstekende instapmodel biedt alle belangrijke kenmerken van een douche-wc tegen een betaalbare prijs.

©Geberit

Een eenvoudig, stijlvol ontwerp

Het ontwerp van de AquaClean Alba komt uit de creatieve koker van designer Christoph Behling. Het nieuwe model harmonieert mooi met de andere douche-wc’s uit de Geberit AquaClean-lijn, ook ontworpen door Behling. Voor deze nieuwste aanwinst in de AquaClean familie ging de ontwerper voor een eenvoudig, stijlvol design dat aan alle kwaliteitseisen voldoet en tegelijk trouw blijft aan de look van traditionele toiletten.

De AquaClean Alba heeft slechts een kleine meerprijs in vergelijking met een klassiek toilet. Een kleine extra stap voor de inrichting van je badkamer dus, maar een grote sprong voorwaarts in de verbetering van je persoonlijke hygiëne.

De Geberit AquaClean Alba douche-wc is vanaf 1 april verkrijgbaar bij de sanitaire groothandel. Adviesprijs: € 995, btw niet inbegrepen.

Toilettes de la marque Geberit
Geberit

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Geberit.

geberit-aquaclean.be

Lees ook:

Binnenkijker: een lichtrijke stadsparel in Canada

To do: plan je bezoek aan de Affordable Art Fair in Brussel

Renaulac lanceert trendkleur voor 2024: “Natural Expanse #141”