#Agenda#Nieuws

To do: plan je bezoek aan de Affordable Art Fair in Brussel

Van 7 tot 11 februari kun je weer kunst bewonderen en kopen aan democratische prijzen
Geplaatst op  
To do: plan je bezoek aan de Affordable Art Fair in Brussel © Affordable Art Fair Brussels

Van 7 tot en met 11 februari is het weer zover: dan vindt de 15e jubileumeditie van de Affordable Art Fair in Brussel plaats. Het belooft een cultureel hoogtepunt te worden in de prachtige hallen van Tour & Taxis. Met jaarlijks tussen de 15.000 en 20.000 bezoekers staat de beurs hoog op de culturele en sociale kalender. Meer dan 85 Belgische en internationale galeries zullen werken van 600 zorgvuldig gecureerde kunstenaars presenteren.

Opgericht in 1999 door Will Ramsay, is de Affordable Art Fair nu een wereldwijd fenomeen met beurzen in 14 steden. Het unieke concept van de beurs is het tonen van duizenden kunstwerken tegen betaalbare prijzen, met als motto: “ontdek het plezier van het verzamelen van kunst”. De beurs staat bekend om haar relaxte sfeer, waar zowel startende verzamelaars als ervaren kunstliefhebbers in een hippe setting hedendaagse kunst kunnen aanschouwen en shoppen. Dat het een populaire beurs is, tonen de meer dan 20.000 bezoekende kunstliefhebbers tijdens de vorige editie aan. Het resulteerde in de verkoop van meer dan 2.000 kunstwerken voor een totaalbedrag van €3 miljoen. Voor de komende editie in februari 2024 zijn de verwachtingen wederom hooggespannen.

© Affordable Art Fair Brussels

Een divers aanbod

Meer dan 85 Belgische en internationale galeries, waaronder ART-Gallery.be, Winwood Gallery, Private Walls Gallery, en Frock Gallery, zullen een breed scala aan kunstwerken tonen, van schilderijen en prints tot sculpturen en textielwerk. De bezoekers kunnen zich laten betoveren door werken van gerenommeerde kunstenaars, waaronder Alessandro Gerull, Olivier Lannaud, Philippine Henry de Frahan, Isaac Cordal, Laurence Sallé Bayon de Noyer, Isabel Ritter, Oli-B, José Luis Cena, en vele anderen.

Toegankelijke sfeer

Alle tentoongestelde werken zijn van levende kunstenaars en de prijzen van de kunstwerken worden verplicht vermeld. Het speciale aan de beurs is dat je je favoriete kunstwerk direct kunt meenemen. Op de beurs is een speciale ‘Wrapping Station’ waar net aangekochte werken veilig ingepakt worden voordat ze dan met hun nieuwe eigenaren vertrekken. Handig!

© Affordable Art Fair Brussels / Tomislav Topic

Unieke creaties

Enkele opvallende projecten zullen de beurs verrijken, waaronder een kleurrijke installatie boven de ingang van kunstenaar Tomislav Topic, nieuwe werken van de Nederlandse kunstenaar Malou Cohen, een indrukwekkende mural van Lindert Steegen, en een meeslepende installatie van Jules Wittock. Het abstracte kunstwerk ‘Inandout #1’ van Daniel Engelberg speelt daarnaast een prominente rol in de campagne voor de komende Affordable Art Fair. Het werk, dat draait om kleur, vorm en de indruk van diepte en driedimensionaliteit, zal te bewonderen zijn op de stand van Gallery Ritter in februari.

Dit alles en nog veel meer kan je beleven op de Affordable Art Fair Brussels. Kortom, de Affordable Art Fair Brussels van 2024 belooft een feest van toegankelijke kunst te worden, waar kunstliefhebbers van alle niveaus de mogelijkheid hebben om unieke werken te ontdekken en zelfs direct mee naar huis te nemen.

Meer info en tickets hier.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met de Affordable Art Fair.

Lees ook:
5 goede redenen om ons winternummer in huis te halen
Transformeer je nachten met Hiboo
Een traplift in je interieur? Dit zijn onze stijlvolle tips