#Ideeën#Inspiratie#Interieuradvies#Nieuws

Inspirerend, trendy en gepersonaliseerd: onze droomkeukens

De keuken is het hart van ons huiselijke leven geworden. Vandaag is het mogelijk om deze ruimte niet alleen aan te passen aan onze wensen, maar ook aan de huidige trends. We werken en vergaderen er niet alleen, het is ook de plaats waar we volledig kunnen ontspannen. Het is tijd om van deze essentiële ruimte een absolute droomplek te maken, dankzij ixina.
Geplaatst op  
Inspirerend, trendy en gepersonaliseerd: onze droomkeukens ©

In 2020 gaven de keukentrends de voorkeur aan mat zwart en aardse tinten. Marmer en walnotenhout passen perfect in goed gedefinieerde ruimtes, geaccentueerd met zorgvuldig geselecteerde handgrepen en lampen. Wat zijn de trends in 2021? Ook dit jaar zijn deze kenmerken nog steeds relevant, maar er komen ook variaties en subtiele accenten bij die functionaliteit, minimalisme en een zorgvuldige materiaalkeuze verenigen.

De terugkeer naar het echte

Hout, mineralen en natuurlijke materialen zijn alomtegenwoordig. Het werkblad wordt opnieuw bekleed met zwart of wit marmer, net als bij de harmonieuze Moderne keuken. De keukens Vita Beton en Linea krijgen hun unieke uitstraling door hun lichte of antracieten betonkleur met zwarte accenten, dat warmer wordt gemaakt door houten elementen. Walnotenhout combineert zich met de soberheid van zwart en wit, en de kracht van nachtblauw, saffraan en indigotinten, zoals bij de Bahia of Sava keuken.

Kleur heruitgevonden

Mat wit mag dan populair blijven, toch is er ook kleur nodig. Harmonieus vertaald door de Trend keuken, blijven de kleuren tegelijkertijd tijdloos, sober en warm. De zwarte, grijze, beton- en aardetinten die worden gecombineerd met metalen elementen zoals een afzuigkap of een lamp, versterken het Industriële model. Enkele planten en schakeringen van lichtblauw en diepgroen zorgen voor een verrassend effect. De meest subtiele combinaties: zwart en bruinrood, beton- en plantgroen, verguld wit en poederroze. Geraffineerde tinten in klei, lichtgrijs of magnolia worden gecombineerd met goudkleurig sanitair, handvatten en lampen, bijvoorbeeld bij het stijlvolle model de Authentieke.

Aangepaste functionaliteiten

Bescheiden ruimtes kunnen slimme oplossingen herbergen, wat het geval is bij de Vogue-Lumina XL, een model met handige hangkasten dat verkrijgbaar is in lichte kleurnuances (mat of glanzend). De heruitgevonden cottage-stijl maakt een comeback in een hedendaags interieur, ondersteund door hout en donkere kleuren, zwart of houtskool, net als bij de Delia keuken. De zwarte of roestvrijstalen kranen en de retro tegels maken dit vernieuwde ontwerp af. Een centraal keukeneiland, een Amerikaanse keuken, een L-vormige en open keuken met een glazen dak passen zich allen aan de ruimte aan en halen er het beste uit.

Respect voor de natuur

Bij ixina kiezen we er al jaren voor om ons te laten inspireren door duurzame trends en een ecologisch verantwoorde visie te ontwikkelen, wat vandaag erg wordt gewaardeerd. De ixina-keukens zijn 100% CO2-neutraal (voor elke geïnstalleerde keuken worden 18 bomen geplant) en het gebruikte materiaal in hout is afkomstig uit bossen die duurzaam beheerd worden en uit gecontroleerde bronnen (PEFC-certificering).

Bij ixina zijn er geen “kleine” of “grote” projecten: wat ook je wens of verlangen is, onze bekwame experts maken al je keukendromen waar. Bovendien krijg je bij ixina bij elke stap begeleiding op maat, 10 jaar garantie op keukenmeubels en er zijn aangepaste financieringsoplossingen mogelijk.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Ixina.

Ixina.be

Lees ook:

Uitleenkunst als remedie tegen de lockdown

Diane von Furstenberg x H&M Home: een gewaagde collectie

Tomorrowland home edition: Phixion creëert unieke themaruimtes voor jouw thuis