#Ideeën#Interieuradvies

Kunst voor je interieur kies je zo


Geplaatst op  
Kunst voor je interieur kies je zo © Unsplash

Een schilderij of andere wanddecoratie kan iets zeggen over hoe je in het leven staat of over wie je bent. Het geeft karakter aan de kamer, is decoratief en maakt je interieur af. Een kunstwerk draagt dus veel bij en heeft daarvoor maar weinig nodig: een mooie plek aan de muur volstaat.

Tegenwoordig is er een enorm aanbod wat schilderijen, kunstfoto’s, posters en andere wanddecoraties betreft. Hoe kies je nu kunst die bij jou past én ook moeiteloos in de respectievelijke kamer blendt?

Hoe kies ik een kunstwerk?

Het belangrijkste is uiteraard dat je het kunstwerk mooi vindt en er graag naar kijkt. Je gaat het tenslotte elke dag zien. Weet je nog niet zeker wat je eigen smaak precies is? Bezoekjes aan kunstgalerijen of kunstbeurzen kunnen je daarbij helpen. Daarnaast kan je ook online heel wat inspiratie op doen.

Zodra je weet welke richting je wil uitgaan, kan je een keuze maken. Dan is het belangrijk om rekening te houden met een paar factoren. Zo zal het formaat van het kunstwerk afhangen van de plek waar het precies zal komen te hangen. Bijvoorbeeld boven de zitbank in de woonkamer, boven je bed of boven het dressoir. Qua kleurstelling kan je kiezen voor een kunstwerk dat past binnen je interieur of net contrasteert. Denk aan: een heel kleurrijk schilderij in een verder neutraal interieur. Het belangrijkste blijft wel dat het kunstwerk je aanspreekt en een zekere emotie bij je oproept.

© Unsplash

Hoe hang ik het kunstwerk op?

Eenmaal je het perfecte kunstwerk op de kop hebt getikt, volgt een technisch vraagstuk. Hoe bevestig je het nu eenvoudig aan de muur zonder risico op schade? Belangrijk is om het schilderij op de juiste hoogte te hangen: niet te hoog en niet te laag. Een goede vuistregel daarbij is om het midden van het schilderij op ooghoogte te hangen. Verder moet het ook goed geplaatst worden, boven bijvoorbeeld het midden van het bed of de zitbank.

Met een schilderij ophangsysteem zoals dat van STAS kan je rustig uitproberen of je het kunstwerk iets hoger, lager of iets meer naar rechts of links zou willen. Als je daarnaast op een bepaald moment zou willen wisselen van kunstwerk kan dat bovendien in een handomdraai. Zorg tenslotte ook voor een goede belichting van je kunstwerk. Ook daar biedt STAS prachtig geïntegreerde oplossingen voor.

 

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met STAS.
www.stas.nl

LEES OOK:
Hier moet je op letten wanneer je een nieuwe keuken kiest
Een nieuwe vloer voor je woning? Dit zijn de opties
Binnenkijker: een flat met een buitengewone binnenarchitectuur