#Wedstrijd-archief

Maak kans op tickets voor Brussels Design Market twv 25 euro

Verzot op design uit de 20e eeuw? Aarzel dan niet om naar Brussels Design Market te gaan op 14 en 15 maart 2020.
Geplaatst op  
Maak kans op tickets voor Brussels Design Market twv 25 euro ©

Brussels Design Market heeft de eer om “de grootste designmarkt van Europa” te mogen zijn en is sinds haar oprichting in 2002 geëvolueerd tot een niet te missen evenement.

De jarenlange ervaring van het event zorgt ervoor dat er parels van vintage design stukken te vinden zijn waarbij je interessante contacten kunt leggen en ervaringen kunt delen in een hippe en ongedwongen sfeer. Zowel anonieme parels als de huzarenstukjes van menig designer kun je er aantreffen. Van de meest exclusieve tot de meest betaalbare stuk: het aanbod is een goede mix van  stijlen en trends uit de 20e eeuw. Het is niet ongewoon dat je hier op een stuk van Sottsass, Le Corbusier, Eames, Jacobsen of Verner Panton stoot. Liefhebbers van design en architectuur beschouwen Brussels Design Market dan ook als “the place to be”.

Oneindige ontdekkingstocht

Ook dit jaar zal Brussels Design Market weer meer dan 100 professionele dealers uit heel Europa verwelkomen die gespecialiseerd zijn in design van de 20e eeuw. Deze editie tref je wederom een schouwspel met Scandinavisch, Belgisch, Frans, Italiaans en Amerikaans meubilair, maar ook keramische en glazen objecten, collectors items en accessoires van kunststof, metaal, hout of bakeliet. Ondanks zijn internationale karakter, weet de designer markt zijn gezellig karakter van een rommelmarkt te behouden. Hierdoor is er voor elk wat wils, van kwaliteitsstukken tot tweedehands vondsten om je interieur mee te upgraden.

Quasar Khanh: de designer die de zaken letterlijk opblaast

Opblaasbaar design van Quasar Khanh

Ook dit jaar ontbreekt een thema-expo niet. Deze keer zet de designer markt  Quasar Khanh in de kijker. Geboren in 1934 in Vietnam, kwam hij in 1949 aan in Parijs waar hij zijn ingenieursdiploma behaalde. In 1957 trouwt hij met een jonge ontwerper die later beroemd werd onder de naam Emmanuelle Khanh. Samen vormen ze een hybride van creativiteit en avant-garde. Deze allround ingenieur is geïnteresseerd in de reikwijdte van product design, maar is vooral gefascineerd door transparantie. In 1967 creëert hij de “Aerospace” collectie, de allereerste reeks van opblaasbare meubelen, dat het resultaat van veel onderzoek is. De aerodynamische designs zijn geïnspireerd op de kosmologische verovering. Al snel wordt de collectie een referentie in de wereld van design. Logischerwijze wordt deze opgepikt door vakmensen, “Aerospace” wordt niet veel later door kunsthandelaar, oprichter van Velvet Galerie en kenner van 20e eeuwse design Boit Ramognino opgepikt en geëxposeerd.

www.designmarket.be