#Wedstrijd-archief

Win een volautomatische espressomachine van Siemens

Tijd om je innerlijke barista vrij te laten! Siemens lanceert een wedstrijd van formaat...
Geplaatst op  
Win een volautomatische espressomachine van Siemens © Siemens

Het geheim van goede koffie? Dat is het resultaat van een uitmuntende beheersing van de juiste elementen: de maling, de hoeveelheid water, de temperatuur, etc… Wij hebben een boontje voor de volautomatische espressomachine van Siemens. Ontdek hier meer over het toestel en deze wedstrijd!

Touchscreen

Of je nu een liefhebber of een ervaren barista bent, met de nieuwe volautomatische espressomachine EQ900 van Siemens bereik je de beste resultaten dankzij een geavanceerde technologie en een keuze aan aanpasbare instellingen via het grote 6,8 inch iSelect touchscreen. Een bedieningspaneel dat indruk maakt van zodra het oplicht en een foto van de geselecteerde bereiding weergeeft, samen met een tekstueel menu met informatie over de mogelijke opties. Je bedient het toestel intuïtief via de Touch-and-Slide-functie.

©Siemens

Twee modi

Via hetzelfde scherm kun je kiezen tussen de Comfort- modus en de Barista-modus. In de eerste modus maak je kennis met de verschillende voorgedefinieerde opties en kies je de intensiteit en de smaak en het volume van je drank. Het toestel doet de rest! In de Barista-modus kun je jezelf uitdagen op het niveau van de profs. In deze modus kun je alle instellingen aanpassen en afstemmen op je persoonlijke smaak: de hoeveelheid water en koffie, de maalfijnheid, de temperatuur en de hoeveelheid brouwsel en melk. Als kers op de taart kun je je persoonlijke recept in een profiel opslaan.

©Siemens

Nieuw dualBean-systeem

Heb je genoeg van een zwakke espresso of een te sterke koffie? Dankzij het nieuwe dualBean-systeem kun je twee soorten koffiebonen kiezen. Uitgerust met twee bonenreservoirs met afzonderlijke, instelbare elektronische molens garandeert de EQ900 totale controle over de maalfijnheid. Bovendien past het intelligente beanIdent-systeem automatisch alle bereidingsparameters aan het type koffiebonen aan.

Recept kiezen

De EQ900 verdeelt de verschillende recepten in twee hoofdcategorieën. De ‘Classic’ categorie omvat espresso, cappuccino, doppio en enkele lungo koffiebereidingen, terwijl de meer originele ‘CoffeeWorld’ categorie je meeneemt op reis om tien specialiteiten uit acht verschillende landen te ontdekken, zoals Indiase ‘kapi’, Italiaanse ‘ristretto’ en Australische ‘flat white’. Wie meer wilt, kan met de Home Connect app tot 21 landspecifieke recepten selecteren. Tot slot kun je ook je favoriete koffie instellen in functie van je wektijd of gewaarschuwd worden voor onderhoudstaken!

Meer info?