#Dit is Belgisch#Nieuws

Ontdek Inge Rylants werk voor meubelbedrijf Kewlox

Waar kunst en meubilair samenkomen krijg je een bijzondere collectie
Geplaatst op  
Ontdek Inge Rylants werk voor meubelbedrijf Kewlox © Kewlox x Inge Rylant

Ken je het Belgische Kewlox? Het meubelbedrijf produceert hedendaags meubilair dat je volledig kan personaliseren én echt helemaal zelf in elkaar kan steken, zonder al te veel poespas. Al overweldigd? Er volgt nog beter nieuws: voor zij die een stukje kunst kunnen appreciëren, klinkt de samenwerking van Inge Rylant zeker en vast als muziek in de oren. 

Bij Kewlox vind je op maat gemaakt meubilair die daarenboven erg toegankelijk is. Naast het feit dat het bedrijf 100% Belgisch is, zijn de ontwerpen volledig personaliseerbaar en tijdloos. Komt daar nog eens bij dat het bedrijf extra inzet op kwaliteit, service en onze planeet: de meubels worden gefabriceerd volgens de ecologische methode! Leuk weetje: één van de designs waarmee het merk groot werd, is dé kast met schuifdeur die zowat in elke Belgische archiefruimte, kelder of berghok in een pré-Ikea tijdperk stond.

Collab met illustrator Inge Rylant

Tijdens Interieur Kortrijk wordt de nieuwe Kewlox-collectie voorgesteld en daarin valt een bijzondere ontdekking te doen: een samenwerking met de Antwerpse illustrator Inge Rylant, die veel Vlaamse printmedia tot haar klantenbestand mag rekenen. Samen met Kewlox bracht ze een op Japan geïnspireerd illustratief project tot leven: ‘Tokyo Textures’ is een collectie kasten met zeefdrukken die je meenemen naar de tijd die Inge doorbracht in het Verre Oosten.

De combinatie van het sobere hout en design van Kewlox, de fijne lijnen en het gebruik van intense kleuren in de illustraties van Rylant is subliem. We zien Oosterse taferelen en intense kleuren zoals rood, geel en blauw op het bleke hout en strakke vormen van de Kewlox schuifdeurkast. Een meer dan geslaagde samenwerking die het Belgisch design naar een hoger niveau tilt.

Biënnale Interieur Kortrijk

De gehele collectie van Kewlox in samenwerking met Inge Rylant kan je binnenkort zien tijdens de interieurbiënnale in Kortrijk. Mis dus zeker niet de ‘The New Masters’ tentoonstelling tijdens de biënnale in de Sint-Maartenskliniek in Kortrijk! Achteraf zullen enkele kasten in gelimiteerde editie te koop zijn.

Praktisch:

Website Kewlox: kewlox.com

Over Inge Rylant:

Website: ingerylant.be

Instagram: instagram.com/ingerylant

Adres tentoonstelling ‘The New Masters’ tijdens Biënnale Interieur Kortrijk: Sint-Maartenskliniek, Burgemeester Vercruysselaan, 8500 Kortrijk. De biënnale loopt van 18 tem 22 oktober 2018.

Lees meer:

Zo decoreer je met minimalistische bloemen

20 vitrinekasten en glazen stolpen voor een mysterieuze sfeer thuis

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.