#Adresjes#Restaurants

The trend experience: hotspots met een industriële look

Elke week publiceren we een aantal hotspots aan de hand van een trend. Deze week: industriële interieurs!
Geplaatst op  
The trend experience: hotspots met een industriële look © Perché

Het hoeft niet allemaal te glanzen, kraakhelder of keurig in styling te zijn… Een hoek af heeft zeker zijn charme, ook in de wereld van interieurvormgeving. Deze week schijnen we een licht op de robuustheid van een industriële look van vijf Vlaamse hotspots.

Black Smoke

In de oude toren van stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen vind je Black Smoke, een BBQ-restaurant met spectaculaire rooftopbar op het zesde verdiep. Het interieur is er rauw: donkere metalen afrasteringen, betonnen pijlers, doorleefd hout en rode led-verlichting maken dat je je in een slachthuis bevindt. Eén wand in het restaurant bestaat uit verschillende soorten houtblokken die aangewend worden bij het garingsproces van de vleesmenu’s. Aan de bar staan award-winning bartenders klaar om je lekkere cocktails in te schenken.

Adres: Boomgaardstraat 1, 2018 Antwerpen. Van woensdag tot zaterdag open van 12u tot 14u30 en van 18u tot 22u. Zondag van 12u tot 15u en van 18u tot 22u. In de bar kan je op woensdag, donderdag en zondag terecht van 18 u tot  1u,  en op vrijdag en zaterdag een uurtje langer, tot 2u.

Baracca

Als inspiratie voor de zaak grepen de eigenaren terug naar het mijnverleden van hun Italiaanse voorouders: overdag werkten de mannen in de steenkoolmijnen en zaten ‘s avonds bij elkaar in de woonbarakken om spijs en drank te delen. Die verbondenheid probeerden de zaakvoerders ook door te trekken naar de menukaart: je kan jezelf tegoed doen aan de social bites, pizza’s en cocktails. Ook in het interieur zit het mijnverleden verwerkt: de wanden bestaan uit doorleefde houten planken, gloeilampen die bengelen boven je tafel, roestkleurige plafonds en veel metaal. Welkom in de moderne barak!

Adres: Tiensestraat 34, 3000 Leuven. Open van dinsdag tot zaterdag van 12u tot 14u en van 17u30 tot 22u.

Ottomat

Pizza’s bij de vleet in Gent bij Ottomat. Aan de muur hangt de leuze ‘In heavenly pizza we crust’ en daar willen ze volop voor gaan met hun originele pizza’s en dito namen. De pizzabodems worden overigens met Belgische trots gemaakt: de gist is afkomstig van het Belgische Duvel bier. Het interieur is industrieel maar speels: bakstenen muren – met hier en daar nog de resten van het oude behang – die tot in de helft in het muntgroen geschilderd zijn, verroeste golfplaten, metalen richels met plantjes en grote witte metalen hanglampen. Dit is een plek waar je vrolijk wordt van het eten en de styling!

Adres: Kleine Vismarkt 3, 9000 Gent. Elke dag geopend van 12u tot 22u, behalve op vrijdag en zaterdag, dan is de zaak geopend tot 23u.

Perché

Op het dak van het Brusselse JAM-hotel tref je een sky high rooftopbar aan. Boven heb je een adembenemend zicht op Brussel, binnen kan je geweldig goed ontspannen en de lichtinval daar, is alles. Het interieur is een mix tussen industrieel en vintage: rioolbuizen die functioneren als wandrekken, felgekleurde zeteltjes en krukken met seventies bloemenprints, gouden bijzettafeltjes… Het plaatje klopt gewoon.

Adres: Charleroise Steenweg 132, 1060 Brussel. Elke dag open van 12u tot 24u.

Silo’s

Dat industriële interieurs en oude panden een perfecte combinatie vormen, dat toont ook Silo’s in Boortmeerbeek weer aan. In een oude mouterij vestigden Danny Vanderschueren – eerder bekend van het vroegere Mechelse sterrenrestaurant Folliez – en Danny de Landtsheer, bezieler van de Mechelse taverne Square en traiteur Daniel’s in Schiplaken. Het pand bevat nog oude elementen uit de mouterij zoals de gigantische tuitmonden aan het plafond, die vroeger dienst deden als stockplaats voor de aangevoerde granen. Het interieur is gezellig en warm met veel hout, schapenvellen en aangename sfeerverlichting.

Adres:  Leuvensesteenweg 350, 3190 Boortmeerbeek. Van maandag tot vrijdag open van 12u tot 14u en van 18u tot 22u. Op zaterdag enkel open van 18u tot 22u.

Lees ook:

The trend experience: witte minimalistische hotspots

The trend experience: urban jungle hotspots

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.