#Adresjes

Uniek keramiek: 10 Belgische keramisten in de kijker

Talentvolle pottendraaiers en keramisten van bij ons waar we trots op mogen zijn.
Geplaatst op  
Uniek keramiek: 10 Belgische keramisten in de kijker © Jessica Ruscello

Pottenbakken is een ware kunst waar veel geduld, techniek en creativiteit bij komen kijken. Gelukkig is de ambacht van keramiek weer aan een opmars bezig en willen we weer investeren in lokale en kwalitatieve producten voor thuis. Daarom zetten we tien Belgische keramisten die barsten van talent in de kijker, waar je kan vinden wat je zoekt. Of misschien ga je zelf wel aan het pottenbakken?

Studio Keramiek

studio keramiek, pottenbakken
© Studio Keramiek

Nora Nuyts, het gezicht achter Studio Keramiek, veranderde als ingenieur van koers wanneer ze besloot om zich fulltime met keramiek bezig te houden. Zo belandde ze met veel passie in de wereld van natte klei, geduldig handwerken en pottenbakken. Ze volgde een opleiding op de kunstacademie (IKA) om dan in haar eigen studio workshops en cursussen te geven waar ze met grote zorg voor ambacht haar kennis overdraagt aan anderen.

Neem een kijkje op studiokeramiek.be of volg haar op Instagram.

Adres van het atelier: Franselei 52, 2570 Duffel

Aster en Jasmien – Keramiekatelier

keramiek, aster en jasmien
© Aster en Jasmien – Keramiek

Aster en Jasmien Caemaert, zussen met een liefde voor ambachtelijke keramiek, zitten in hun atelier in Oost-Vlaanderen druk aan de draaischijf te draaien. Met oog voor detail bieden de zussen tableware aan voor dagdagelijks gebruik, maar ook koks en echte foodies kunnen hier hun servies bestellen. Denk aan tassen en kopjes, borden, pastakommen, schalen en zelfs lavabo’s op maat! Samen met hun team organiseren ze ook cursussen en workshops.

Neem een kijkje op asterenjasmien.be of volg Aster op Instagram.

Studio adres: Roosbroekstraat 10, 9860 Scheldewindeke

Atelier Ukiyo

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door k a t r i e n v. (@atelier_ukiyo)

Met Atelier Ukiyo, een Japanse term die verwijst naar de schoonheid van het vergankelijke, neemt Katrien Vanderberghe het principe van less is more sterk ter harte en maakt ze keramiek getypeerd door slow design. Je kan Atelier Ukiyo enkel terugvinden op Instagram, waar je best je ogen en oren openhoudt voor georganiseerde stockverkopen.

Volg Atelier Ukiyo op Instagram.

CH Ceramics

Claire Horsten neemt ons mee in haar eigen kleine universum van keramiek, waar ze met schone puurheid unieke designs maakt. Met liefde voor traditie en natuur, interpreteert ze de kunst van keramiek als een levensfilosofie, in al haar zuiver- en soberheid. In haar webshop vind je vazen, servies, eierdopjes en zelfs unieke tafellampen.

Neem een kijkje op clairehorsten.com of volg haar op Instagram.

Studio adres: Beukenlaan 56, 2970 Schilde

Libelia Keramiek

keramiek, libelia, servies
© Libelia Keramiek

Als ex-presentatrice bij Studio Brussel, gaat Libelia De Splenter tegenwoordig aan de slag met klei in haar handen. In haar atelier in Ronse gaat ze druk in de weer met draaischijven, waar je een mooie selectie aan servies, tapasborden, onderzetters, karaffen en theepotjes kan vinden. Ook zij neemt graag verzoeken en bestellingen aan.

Neem een kijkje op libelia.eu of volg haar op Instagram.

Studio adres: Populierstraat 13, 9600 Ronse

Sophie Verjans

Sophie Verjans is een jonge creatieveling die verfrissende designs naar voren brengt. Ze bracht al enkele collecties uit die te vinden zijn in haar webshop waar ze schaaltjes, kommen, vazen, kopjes en zelfs kleine chopstick houders tentoonstelt. Snuister door haar webshop, of geef een bezoekje aan haar atelier (op afspraak).

Neem een kijkje op sophieverjans.com of volg haar op Instagram.

Studio adres:  Kerkplein 7, 1850 Grimbergen

EC Pottery

keramiek, ec pottery
© EC Pottery

De West-Vlaamse Elise Cornelissens ging met veel liefde aan de slag met haar eigen label EC Pottery, waar ze haar eigen stijl beschrijft als huiselijk en authentiek. Ze focust zich op functioneel design en capteert daarmee de elegante schoonheid van natuurlijke eenvoud. Naast haar webshop, kan je een bestelling op aanvraag doen en organiseert Elise lessen waar je kan leren boetseren en draaien.

Neem een kijkje op ecpottery.com of volg haar op Instagram.

Studio adres: Vredestraat 16, 8840 Staden

Sara Delesie Keramiek

keramiek, sara delesie
© Sara Delesie Keramiek

Als ware levensgenieter vertoeft Sara Delesie vaak in haar geliefde ‘nest’ waar ze in alle rust kan pottendraaien. Minder is meer, vindt Sara. Zo maakt ze eenvoudig, maar toch zachte keramiek die een bepaalde warmte en authenticiteit uitstraalt. In haar webshop vind je vooral servies, karaffen en vazen. Momenteel is ze op zwangerschapsverlof, maar houd zeker een oogje in het zeil voor updates in de toekomst!

Neem een kijkje op saradelesiekeramiek.be of volg haar op Instagram.

Studio adres: Harelbeekstraat 59, 8550 Zwevegem

LM Ceramics

keramiek, lm ceramics
© LM Ceramics

Lisa-Marie is het gezicht achter LM Ceramics waar ze zowel hand- als draaiwerk vervaardigt. Met het idee van perfecte imperfectie en zonder weg te deinzen van kleur, maakt ze leuke vazen, eierdopjes, theelichthouders, onderzetters en servies. Je vindt al haar creaties in haar webshop, waar ze met veel liefde ook openstaat voor maatwerk en personalisatie.

Neem een kijkje op lmceramics.be of volg haar op Instagram.

Studio gelegen in Bekkevoort (afhalen mogelijk).

Ceramic by Raquel

keramiek, ceramic by raquel
© Ceramic by Raquel

Met een liefde voor puurheid maakt Raquel mooie keramiek met eenvoudig design. Bij haar vind je verschillende collecties servies, ringvazen, schaaltjes, vogelhuisjes en zelfs een sobere urne. Neem een kijkje naar haar creaties op haar website.

Neem een kijkje op ceramicbyraquel.be of volg haar op Instagram.

Afhalen mogelijk in Genk en Kinrooi.

Opgelet: neem zeker contact op met de keramist vooraleer je een atelier bezoekt. Dit om zowel de veiligheidsmaatregelen rond het coronavirus te respecteren als de keramist niet in gevaar te brengen.

Door stagiaire Naomi Ghyssaert.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.

Lees ook:

Trend: keer terug naar het hier en nu in een mindful interieur

Binnenkijker: een kleurrijke keuken in hartje Berlijn

Trend: zachte natuurlijke verfkleuren voor de lente en zomer