#Adresjes#Winkelen

Vier vragen aan de eigenares van The Corner

We schotelden de eigenares van de beeldige concept store in de Brusselse Kasteleinswijk enkele vragen voor
Geplaatst op  
Vier vragen aan de eigenares van The Corner © Andrea Lennon

Iets minder dan een jaar geleden zag een droom van een boetiek het daglicht in, ‘Châtelain’, de Kasteleinswijk in Brussel. Een zaak waar je terecht kan voor artisanale hebbedingen verzameld van over heel de wereld. Een unieke concept store uitgebaat door Andrea Lennon, die ons doet verlangen om verre reizen te maken van Rusland tot Afrika, met tussenstops in de Filipijnen en Indonesië.  

Kan je ons wat meer over jezelf vertellen, Andrea?   

Mijn naam is Andrea Lennon, ik heb Ierse roots en Brussel is al bijna twintig jaar mijn thuisstad nu. In het verleden was ik een modefotografe waardoor ik bijna alle delen van de wereld heb gezien. Het is ook in die periode dat mijn liefde voor artisanale en unieke objecten is gegroeid. Van zodra ik een vrij moment had ging ik snuisteren op plaatselijke markten om waardevolle objecten te verzamelen. Vandaag baat ik mijn eigen boetiek uit en geef ik het interieur van anderen vorm.

© Olivia Roks

Vertel ons eens het verhaal achter The Corner?

De wereld van fotografie is erg veranderd en geëvolueerd… Na een tijdje verbleven te hebben in dat domein vond ik dat het tijd was om van spijs te veranderen en me te storten op een nieuwe uitdaging. Ik wou minder in het digitale zitten en meer betrokken zijn bij concrete zaken, het tastbare, met materialen werken. Gezien ik reeds een grote liefde voor objecten had, begon ik steeds vaker pop-up verkopen te houden bij mijn thuis. Het succes van deze events en de klantenvraag was zo groot dat ik beslist heb om mijn eigen universum te openen. En zo geschiedde The Corner in augustus vorig jaar. De boetiek is niet zo opvallend en ligt niet in een drukke, commerciële straat. Mensen kunnen de zaak vooral via Instagram spotten. Omdat er mensen vanuit alle hoeken van de wereld mijn zaak binnenstappen, besloot ik ook om een The Corner webshop op te starten (nog onder constructie momenteel). Het is zot hoe er zelfs mensen van Texas speciaal naar de zaak komen voor mijn selectie kussens!

© Olivia Roks

Hoe omschrijf je de sfeer van The Corner? 

Bij The Corner vind je een eclectische verzameling van artisanale, hedendaagse en vintage spullen. Objecten die je meenemen op een verre reis, ‘slow shopping’ objecten die gemaakt zijn met geduld, respect en veel liefde. Authentieke, met zorg geselecteerde stukken die erg beperkt in omloop zijn, en die bovenal het oog verleiden. Objecten van duurzame materialen zoals keramiek, hout en aardewerk. Je vindt er tafelgerei, accessoires, tafellinnen, meubilair en mijn eigen creaties, de kussens waar ik het eerder over had.

Wat is je persoonlijke top drie van objecten? 

Zonder twijfel mijn eigen kussens! Die zijn werkelijk mijn passie. Ze zijn volledig handgemaakt, op natuurlijke wijze geverfd in Oost-Afrika. Ik heb ook een zwak voor brute, houten schalen die met de hand vervaardigd worden in Rusland. Je gebruikt ze om bijvoorbeeld etenswaren zoals nootjes of chips in te doen, maar evengoed als decoratie-object voor o.a. de badkamer. Mijn laatste favoriet is een teakhouten vintage stoel die zowel voor binnen als buiten kan gebruikt worden. Ze is simpel, klassiek en bijzonder stijlvol.

© Olivia Roks

Praktische info: 

The Corner, Kasteleinsstraat 41, 1050 Elsene

www.instagram.com/thecorner.studio

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.