#Wedstrijd-archief

Win een JINZU- tapijt ter waarde van €500

Zin om je interieur te upgraden met een stijlvol en authentiek tapijt? Neem snel deel aan onze wedstrijd!
Geplaatst op  
Win een JINZU- tapijt ter waarde van €500 ©

JINZU is een webshop gespecialiseerd in creatief vakmanschap. Je vindt er unieke handgemaakte objecten met karakter en een poëtische insteek. Wil je kans maken op een tapijt van dit label? Lees er meer over hierbeneden! 

Wie zit er achter het merk JINZU?

Eloise Bonehill is een esthetische keramist met een voyeuristische ziel en Tanguy Sapart is een nieuwsgierige ondernemer en een enthousiaste reisgenoot. Samen vormen ze een Belgisch, gepassioneerd en complementair duo. Tijdens één van hun reizen in Zuid-Europa stootten ze op een kleine textielfabriek aan een bergvoet. Het was liefde op het eerste gezicht voor de knowhow van de ambachtsman en zijn team. Na vele gesprekken met het team, de materialen bestudeerd te hebben, het productieproces te hebben gevolgd, waren ze zeker van hun plan: deze unieke textielstukken, die qua esthetiek en authenticiteit overeenkomen met de keramische creaties van Eloïse, hadden nood aan verbetering.

De filosofie van JINZU : esthetisch, ethisch en ecologisch

De term JINZU verwijst naar een oude Japanse emailleertechniek. Een logische naamkeuze als je weet dat Eloise een keramiste is en dat JINZU wil werken met respect voor tradities en de knowhow van ambachtslieden, en om de lokale economie van een Europees land te ondersteunen. De winkel biedt textielproducten aan die gemaakt zijn van natuurlijke grondstoffen en/of van recycleerde producten, maar ook 100% Belgische keramiek, steeds met oog voor het milieu.

De JINZU-collectie

JINZU biedt een selectie van unieke handgemaakte Europese objecten die net dat beetje extra ziel, karakter, authenticiteit en poëzie bezitten.

De collectie tapijten, kussens en poefs worden in Europa met de hand gemaakt door mechanische weefgetouwen. De verantwoordelijken voor deze bijzondere creaties zijn ambachtslieden die de spil en de katoengaren perfect aanvoelen. Het resultaat: unieke stukken waarvan het vlechtwerk, texturen en subtiele tonen doen denken aan Rothko’s abstracte schilderijen.

JINZU-tapijten, gemaakt van 100% zacht katoen, hebben een twee- of veelkleurig gestreept patroon. De stoffen die gebruikt worden om tapijten en poefs te maken zijn zeer resistent en van uitstekende kwaliteit. Alle tapijten en textiel zijn handgemaakt met behulp van oude technieken. Elk stuk is uniek en handvervaardigd, waardoor de kleuren en afmetingen van de ene creatie kan verschillen van de andere.

De 100% Belgische keramische stukken worden met de hand vervaardigd in het atelier van Eloïse Bonehill, een professionele keramiste opgeleid in de beste academies. De productie is voornamelijk gewijd aan de kunst van tafelgerei zoals een theepot, schaal, bord, schaal en dienblad. Hun subtiele kleuren en texturen zijn het resultaat van een perfecte beheersing van koken en emailleren op basis van natuurlijke oxiden. Hierdoor ontstaan stukken met pure lijnen en een zeldzame sensualiteit!

De toekomst van JINZU

Vandaag schrijft JINZU aan een nieuw hoofdstuk in zijn verhaal. JINZU evolueert en groeit dankzij de overname van Jenna Liégeois. Met respect voor de JINZU-waarden zoekt Jenna naar authentieke producten, die handgemaakt zijn met ruwe materialen. Dankzij haar liefde voor reizen en bijzondere ontmoetingen ontdekt ze in elk van de vier continenten plaatselijke artisanale talenten.

Het team van Actief Wonen dankt u voor uw deelname! Volg ons op Facebook & Instagram!