#Wedstrijd-archief

Win een Vipp vuilnisemmer ter waarde van 319 euro

Maak kans op een bijzondere heruitgave van een limited edition vintage pedaalemmer van het Deense designmerk Vipp.
Geplaatst op  
Win een Vipp vuilnisemmer ter waarde van 319 euro ©

Aandacht, aandacht: deze keer kun je kans maken op een wel heel bijzondere prijs. Actief Wonen lanceert in samenwerking met het Deense Vipp een wedstrijd waarin je de ‘Vipp Heritage’ kunt winnen. Een gewone vuilnisbak? Nee hoor, een vintagedesign object, opnieuw uitgegeven in een genummerde limited edition die elke zichzelf respecterende deco-addict in huis zou moeten hebben!

Hou je van vintage? Dan is de nieuwe pedaalemmer VIPP HERITAGE iets voor jou. Deze vuilnisemmer behoort tot een beperkte heruitgave met slechts 70 stuks wereldwijd. Het model is een waar icoon dat in 2009 opgenomen werd in de permanente designcollectie van het MoMA in New York.

©Vipp

Vipp, de specialist in designobjecten

Vipp werd kort voor de Tweede Wereldoorlog in Denemar­ken opgericht door Holger Nielsen, een jonge metaal­ bewerker. Zijn eerste creatie, een stevige vuilnisbak die je opent met een pedaal, ontwierp hij voor het kapsalon van zijn vrouw Marie. In de daaropvolgende vijftig jaar werd het een must­have voor de Deense ziekenhuizen. Intussen is het familiebedrijf Vipp aanzienlijk gegroeid en heeft het zich gespecialiseerd in designobjecten. Het aanbod varieert van keuken­ en badkameraccessoires tot lampen en meubels.

Inspiratie bij Amerikaanse wagens

De oprichter van het bedrijf Vipp, Holger Nielsen, was een fan van Amerikaanse wagens. Als metaalbewerker was hij geïnteresseerd in het industriële en functionele karak­ter van overzeese auto’s. De wagens worden gekenmerkt door hun lange levensduur en een delicate dualiteit van zachtheid en stevigheid. Nielsen gebruikte zijn kennis over metaalbewerking niet enkel om zijn pedaalemmers te maken, maar ook om Amerikaanse auto’s te restaureren. Met zijn zachte rondingen, de hoogwaardige materialen en de tijdloze esthetiek volgt de klassieke Vipp ­pedaalemmer hetzelfde principe als de Amerikaanse auto’s van die tijd.

De oprichter van Vipp, Holger Nielsen ©Vipp

De editie ‘Vipp Heritage’

Als eerbetoon aan de oprichter hebben de erfgenamen van Holger Nielsen besloten de Vipp­ pedaalemmer opnieuw uit te geven in een limited edition van 70 exemplaren voor de hele wereld, de VIPP HERITAGE. De lichtblauwe kleur is dezelfde als die van Nielsens favoriete auto, een Nash Rambler uit 1950. De pedaalemmers hebben een exclu­ sieve nummering en worden geleverd met een handge­schreven kaartje. Ze zijn exclusief te koop sinds midden september op de website van het merk en in de Vipp Store in Kopenhagen.

Meer info vind je via vipp.com