Getest en goedgekeurd: een kookworkshop met Bamix© en Dualit

Een kookworkshop volgen om je leven te vergemakkelijken? Daar zeggen we géén nee tegen!

© © Julie Saverys

Je denkt geen twee keer na als je de kans krijgt om een kookworkshop bij te wonen die je een hoop tijd uitspaart voor de rest van je leven. Zo dachten Actief Wonen en de winnaars van de Bamix©-Dualit wedstrijdrubriek er ook over! Wij brengen verslag uit over een leerrijke, gezellige en bovenal innovatieve avond.

Het centrale thema van de avond? Maak het jezelf en je leven (althans die in de keuken) gemakkelijk, door slim gebruik van de producten van Bamix© en Dualit. Wij mochten twee keukenitems aanschouwen die onze oude keukengebruiken voorgoed naar het verleden katapulteren. Wij stellen je graag voor aan de Bamix© staafmixer en Dualit broodrooster.

Welk gemak brengt zo’n Bamix© staafmixer met zich mee vraag je je wellicht af? Dat gemak komt in de vorm van een hypergezonde mocktail, een frisse forelmousse, een kersvers komkommersoepje, zelfgemaakt pizzadeeg en dito tomatensaus… Én in minder dan tien minuten voor elk gerecht. Over een innovatie gesproken: het Zwitserse Bamix werkt sinds 1954 aan een hoogwaardige mixer die zo weinig mogelijk plaats inneemt. En het resultaat mag er wezen! De mixer is compact maar enorm veelzijdig én na gebruik zeer snel afwasbaar. Leuk detail: de Bamix© ColorLine staafmixer komt in verschillende hippe kleuren, zodat je hem makkelijk kan matchen met je andere keukenaccessoires.

Een broodrooster blijft een eenvoudige broodrooster. Of niet? Niet in 2018! Met de Dualit broodrooster rooster je niet zomaar brood. Het product is voorzien op onze huidige foodtrends: wat krokante driehoekjes voor je guacamole of tomatensalsa? Kan hij! Even een paar bagels opwarmen? Kan hij! Dualit ontwikkelde verschillende roosters, met een variatie aan sleuven. Je kan kiezen uit 2, 3, 4 of 6 sleuven, waarbij elke optie voldoende brede sleuven bevat voor een optimaal gebruikscomfort. Ben je een ongeduldig type? De peek en pop functie staat je toe om te zien of je brood al mooi goudbruin is. Bijkomend is het design superschattig: de Classic toaster van Dualit heeft een vintage look en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder het trendy muntgroen en koper (6 sleuven zijn beperkter in kleur)!

In onderstaande fotogalerij kan je de producten en de culinaire creaties van dichtbij bewonderen. De recepten worden eveneens in de volgende pagina’s van dit artikel beschreven.

Ps: watertanden is toegestaan.

1/6
© Julie Saverys
2/6
© Julie Saverys
3/6
© Julie Saverys
4/6
© Julie Saverys
5/6
© Julie Saverys
6/6
© Julie Saverys