Ramen en deuren kraken of maken je huis

Wees consequent bij renovatie en kies kwaliteitsvolle en esthetische ramen en deuren

binnendeuren CREON deuren
©

Bij renovatie van een woning pakken ijverige doe-het-zelvers praktisch het hele huis aan. Toch zien zij vaak de vernieuwing van één soort interieurdecoratie over het hoofd: de binnendeuren en ramen. Zij worden aanzien voor een soort ‘vanzelfsprekendheid’. Ze horen gewoon bij het huismeubilair, bijna zoals de bewoners zelf en worden zelden mee vernieuwd, ten onrechte. Het is dus tijd voor verandering.

Deuren maken of kraken

Bij de keuze van nieuwe deuren kan je natuurlijk voor de fineerhouten exemplaren gaan. De typische ‘eiken deur’ doet het nog steeds voortreffelijk in Vlaanderen. Niettemin vergeten huiseigenaars dat er minder dure alternatieven zijn voor hout, zoals PVC en zelfs aluminium.

Een voorbeeld. Onze moderne huizen zijn vandaag de dag supergeïsoleerd. Maar afdichting van elk tochtgat betekent soms condensatie en dat geeft dan vochtproblemen. Muren zuigen vocht op als sponsen. En dat  heeft rechtstreeks gevolgen voor je meubilair, waaronder ook de ramen, deuren en vooral deurkozijnen. Vochtige muren kunnen kozijnen doen kromtrekken. Het gevolg daarvan is op zijn minst knellende ramen en deuren. Een doeltreffend alternatief in dit geval zijn onwrikbare aluminium kozijnen. Een tweede grondige reden om je binnendeuren te vervangen, is het esthetische. Hoeveel woningen hebben niet een jammerlijke mix van twee, drie of zelfs vier verschillende deurkleuren en -stijlen? Op één of twee etages overal identieke deuren maakt je interieur visueel veel rustiger en uitnodigender. Het waardeert zelfs het hele huis financieel op bij doorverkoop.

Bovendien zijn PVC ramen en  deuren veel makkelijker te onderhouden en kunnen zij tegen een vochtige doek. Wel, er is werk aan de winkel wat betreft de look van onze binnendeuren en raamkozijnen. Want zij ‘maken of kraken’ je opgefriste interieur.

Ramen en deuren online bestellen

Een bedrijf zoals Creon bijvoorbeeld biedt echt wel veel mogelijkheden als het op de aanschaf van ramen en deuren neerkomt. Zij leveren kwaliteit en dat voor een heel interessante prijs.  U kiest niet alleen voor kwaliteit, maar u bespaart ook op het plaatsen van deuren en ramen. Het gaat bij Creon altijd over maatwerk en zij adviseren vrijblijvend over de verschillende soorten en plaatsingsmogelijkheden. En het aankoopbedrag berekenen, wijst zichzelf vlotjes uit op hun website. Zij vragen een belachelijk laag voorschot van 5 procent. Kwestie van de concurrent voor te zijn, heet dat. De overige 95 procent betaalt u bij levering van uw bestelling.