#Nieuws#Trends

Zwart met natuurhout is niet fout

Klassieker zwart met natuurhout in interieurdecoratie steekt alweer de kop op

Geplaatst op  
Zwart met natuurhout is niet fout ©

Het harde van zwart compenseert mooi met het zachte van natuurhout. We zagen het al bij de invloed van traditioneel Japans servies op ons hedendaags keramiek. Die natuurlijke, aardse harmonie tussen lavazwart keramiek en houterige bamboetinten van eetstokjes en theeborstels. Geen wonder dus dat die trend in deze tijd van zen- en wellnesshype wordt opgepakt en dubbel doorgevoerd bij modern meubilair en huisraad. En zelfs al heb je in verhouding meer van het ene dan het andere, toch overschaduwen beide materie’s elkaar nooit. De ying-yang harmonie van beide materie’s balanceert zichzelf…


noir-3Monumentaal als een designobject en nu al klassieker is ‘Emma‘ van Stelton. Body in roestvrij staal en elegant handvat in berkenhout. – 149 €.


noir-3

Manipuleerbaar en dus ideaal als leesappliek bij het bedhoofd is ‘Rise‘. (H9,7  x B17 x 10cm) in essenhout en gelakt metaal, van Normann Copenhagen. –  93,75 €.


noir-4Fan‘, een luchtige ‘circus tabouret’ in natuurhout van eik met leder (H45 x 40cm), bedacht door de bekende designer Tom Dixon, bij Made in design. – 528 €.


noir-1Subtiel samenstel als een puzzle-effect. Bijzettafels ‘Tokyo‘ van FSC, in 2 samen matchende versies, 50 x 50cm of H42 x 80cm. Combinatie van natuureik met gelakt metaal. Pop Up Home bij  Made in design. – 204 € en 288 €


noir-6Spice‘, ludiek kruidenrekje, in containertjes als dansende lolly’s, beukenhout met kurk (H32 x B40cm), bij  Y’a pas le feu au lac. – 54,60 €.


noir-7Atelier‘, schap met pure lijn en glijdende klasseerelementen (L60cm) in fineereik en gelakt staal, van Driade bij Made in design. – 222 €.