#Inspiratie#Werkruimte

Hoe breng je meer daglicht in je thuiskantoor?

Heldere tips van Noémie Meijer en VELUX®
Geplaatst op  
Hoe breng je meer daglicht in je thuiskantoor? © Noémie Meijer

Je staat er misschien niet bij stil, maar natuurlijk licht speelt een belangrijke rol bij het werken. Met de VELUX 2in1 en 3in1 dakvensters tover je je home office eenvoudig om tot een oase van licht voor rustgevende en productieve thuiswerkdagen.

We brachten nog nooit zoveel tijd binnenshuis door. De lockdowns dwongen ons onze persoonlijke ruimtes terug te winnen om er met een gerust gemoed te kunnen leven, maar vooral ook om er efficiënt te werken. Of je nu deeltijds of voltijds thuis aan de slag bent, in 2022 is telewerk de nieuwe realiteit geworden. Een flexibele manier van leven die zijn voordelen heeft – op voorwaarde dat je interieur goed is afgestemd op thuiswerk.

Een recente studie van VELUX toonde de behoefte aan een specifieke werkruimte in huis aan. Uit cijfers blijkt dat bijna 3 op de 10 Belgische telewerkers (29%) al verbeteringen doorvoerden om thuiswerk gemakkelijker te maken. Nieuwe meubels of computerapparatuur kopen stond op de eerste plaats, op de voet gevolgd door de ruimte opnieuw inrichten en een raam vervangen of plaatsen.

©Noémie Meijer - VELUX
© Noémie Meijer

Meer licht, een must voor telewerk

“De coronacrisis heeft een groot verschil gemaakt voor thuiswerk. Meer verse lucht en daglicht in de kantoorruimte binnenbrengen is belangrijker dan ooit voor ons geestelijk en lichamelijk welzijn.” Yves Sottiaux – Market Director VELUX Belgium

Voor meer dan 6 op de 10 mensen is toegang tot daglicht van cruciaal belang om comfortabel te kunnen thuiswerken. Verhuizen van een open kantoorruimte met veel glas naar een klein kantoor onder het dak kan op lange termijn stressvol en onaangenaam zijn. Helaas zegt maar 1 op de 2 mensen tevreden te zijn met het daglicht dat ze momenteel hebben.

Noémie Meijer, een gerenommeerde binnenhuisarchitecte, kan erover meepraten. Onlangs verbouwde de Franse expat de kantoorruimte in haar luchtige woning in Californische stijl, gelegen in Waals-Brabant. Zoals de meeste thuiswerkers had ze meer licht nodig om zich een hele dag lang goed te voelen in haar bureau.

Om meer licht en frisse lucht in haar ruimte op de bovenste verdieping binnen te laten binnenstromen, en zo op natuurlijke manier haar werkomgeving te verbeteren, koos ze voor de meest betrouwbare, innovatieve en esthetische oplossing op de markt: twee VELUX ‘3in1’-dakvensters. Die staan in voor lichtinval van boven af, wat de ruimte volledig transformeert. Het uitzicht is breder en de ruimte wordt op een natuurlijke manier geventileerd. Met één enkele ingreep krijg je dus een groot gevoel van ruimte en een panoramisch uitzicht dat je tot rust laat komen tussen twee Zoom-meetings door. De meubels en de accessoires, waarvan sommige afkomstig uit de nieuwste collectie van het bekende Deense merk ferm LIVING, komen ook beter tot hun recht dankzij het grotere ruimtegevoel en de royalere lichtinval.

Het nieuwe VELUX gamma, ‘2in1’ en ‘3in1’ dakvensters

Voor/Na - ©Noémie Meijer - VELUX
Voor/Na – ©Noémie Meijer

Met de introductie van twee extra varianten in het gamma ‘2in1’ en ‘3in1’ blijft VELUX ons dagelijks welzijn verbeteren. De gemotoriseerde versie op zonne-energie met regensensor en eenvoudige afstandsbediening biedt meer comfort. De manuele versie is binnenkort ook beschikbaar in een uitzebaar variant. Beide varianten zijn beschikbaar voor de twee modellen (‘2in1’ en ‘3in1’), in 10 verschillende maten, symmetrisch of asymmetrisch.

De dakvensters zijn ideaal voor ruimtes groter dan 10 m², zoals speelkamers, kinderkamers of kantoorruimtes, en bieden tot 249% meer daglicht dan een standaard dakvenster. De extra dunne profielen zorgen voor een discrete, geraffineerde en elegante look. Wat de prijs betreft: door 2 of 3 dakvensters in één enkel frame te kopen en te installeren, bespaar je 10 tot 15% ten opzichte van twee of drie vrijstaande standaard dakvenster.

Als je weet dat een betere natuurlijke lichtinval niet alleen een rustiger sfeer oplevert, maar ook het leervermogen en de concentratie tot 15% verhoogt, dan besef je dat meer daglicht binnenbrengen cruciaal is als je je werkruimte renoveert.

Dit artikel werd gerealiseerd in nauwe samenwerking met VELUX®.
www.velux.be

Lees ook:
Zien: St. Vincents viert 5 jaar met 5 bijzondere designobjecten
Sunbrella®: stoffen die design en prestatie combineren. Je interieur is je dankbaar!
Win een outdoor loungestoel van Vincent Sheppard aangeboden door Gervi