Lenny Kravitz in huis ©

Een van de leukste ontdekkingen op het vlak van behangpapier vind ik het Amerikaanse merk Flavor Paper. De naam mag je gerust letterlijk nemen, want ze hebben collecties, zoals ‘Cherries Forever’ of ‘Bananas’, die je kunt ruiken. Onder meer in de pashokjes van de Antwerpse kinderwinkel Space kun je dit ‘beleven’.

Na wat rondsurfen op hun goedgevulde site bleken de drie ontwerpen die ik het mooiste vind, van de hand van Lenny Kravitz die al een tijdje zijn eigen designbedrijf heeft. Eind vorig jaar opende hij nog de zelfontworpen club l”Arc in Parijs.

Mijn favoriet Lenny-behang is Crocodile Rio, maar ook Brasilia en Alvorada vind ik top. Het is papier dat nog afgesneden moet worden dus het behangen zelf laat u best aan een expert over. Prijs? 175 doller per rol van 6m op 50cm, maar je moet er minimaal drie nemen. De rollen komen uit New York, dus reken op transportkosten.

Wie er graag een voorsmaakje van wil zien, kan het papier ‘in actie’ zien bij de winkel Emente in de vestiging van de Mutsaardstraat in Antwerpen. Zij verkopen het en kunnen het desgewenst ook plaatsen.