#Wedstrijd-archief

Win tafel ‘923’ van Rolf Benz ter waarde van 790 euro

Bijzettafeltje ‘923’ van Rolf Benz, een nieuw design ontwerp, kun je verplaatsen naargelang je behoeftes en je voorkeur.
Geplaatst op  
Win tafel ‘923’ van Rolf Benz ter waarde van 790 euro ©

Zo’n vijftig jaar geleden werd het Duits merk Rolf Benz opgericht. Motto van het internationaal gerenommeerde label: de meubels in je huis moeten al even flexibel en beweeglijk zijn als jijzelf.

1964. Rolf Benz, een jonge Duitse stoffeerder uit Nagold in het Zwarte Woud, besluit om zelf zitmeubels te maken. Hij kijkt op een volledig andere manier naar ruimte en vrijheid, en vertaalt zijn visie in zijn eerste collectie ‘Addiform’. Daarin breekt hij compleet met de traditionele opstelling in een woonkamer, namelijk een zitbank met twee fauteuils die tegenover elkaar staan en een salontafel. In plaats daarvan biedt hij zitelementen waarmee je echte ‘woonlandschappen’ creëert, afgestemd op je creativiteit en behoefte. Elke fauteuil kan op zichzelf staan of gelinkt worden aan een andere via een lage tafel. Je kunt een fauteuil loodrecht aan een bank koppelen en het geheel vastmaken via een salontafel, of indien nodig transformeren in een comfortabele slaapbank. ‘Addiform’ is eenvoudig, strak en esthetisch, maar tegelijk ook functioneel en praktisch. Ook vandaag oogt de collectie nog altijd even actueel.

Rolf Benz '6500'
Rolf Benz ‘6500’

Een stukje geschiedenis

In de loop van de jaren is Rolf Benz er altijd in geslaagd om de trends een stapje voor te blijven en zich aan te passen aan de evoluties in de maatschappij. Tegelijk blijft het merk streven naar perfectie.Vanaf de jaren zeventiggaat Rolf Benz resoluut voor interieurs met stijl. Het merk exploreert de mogelijkheden van rotan en biedt meubels aan met een poëtische uitstraling, omschreven als ‘romantisch en mondain’ of ‘rustiek en stijlvol’. Het volgende decennium is een periode waarin het individu graag in the picture staat. Het zijn de jaren van glamour, ster-design en designsterren. Vanaf dan doet Rolf Benz een beroep op creatieve talenten die echte designiconen ontwerpen voor het merk, zoals de zitbank ‘6500’. De jaren negentig worden dan weer gekenmerkt door de globalisering van kwaliteitsdesign. Het is ook het tijdperk waarin bedrijven internationaliseren.

In het begin van de 21ste eeuw wordt Rolf Benz hét merk van luxezitbanken ‘made in Germany’, en de onderneming positioneert zich definitief tussen de grote meubelfabrikanten. Z’n stedelijke, kosmopolitische klanten willen producten van topkwaliteit. In 2004, ter gelegenheid van zijn 40ste verjaardag, presenteert het merk ‘Dono’, een lichte en functionele bank die in de ruimte lijkt te zweven. Het hypercomfortabele ontwerp is dé sofa van de eeuw. Enkele jaren later blijkt de multifunctionele zitbank, waarvan je de hoogte en de zitdiepte kunt aanpassen aan je behoeftes van dat moment, perfect aan te sluiten bij de heersende trend. Een zitbank van Rolf Benz, die je tot in het oneindige kunt aanpassen, is op elk vlak vergelijkbaar met een op maat gemaakt kledingstuk. De troeven? Een uitzonderlijk zitcomfort en een innoverend highend design in combinatie met de knowhow van de traditionele vakkennis.

Rolf Benz '629'
Rolf Benz ‘629’

Meubels die actueel blijven

Vandaag is onze manier van wonen veranderd. Kamers die vroeger afgesloten waren, transformeren in open ruimtes met verschillende functies. De badkamer wordt een plek om te lezen, in de keuken staat een televisie en in de zithoek of in de slaapkamer bevindt zich een bureau. Geen probleem voor Rolf Benz: de meubels, fauteuils en stoelen die al meer dan 50 jaar op de markt zijn, werden ontworpen om zich aan te passen aan de leefruimte in het algemeen. Ze beperken zich niet alleen tot het salon of de eetkamer.

Tafel ‘923’

Bijzettafeltje ‘923’ van Rolf Benz, een nieuw ontwerp dat werd voorgesteld op de Internationale Meubelbeurs Keulen in januari 2019, kun je verplaatsen naargelang je behoeftes en je voorkeur. Op de bijzettafel kun je boeken leggen, je laptop of je espressokopje waar je van nipt, comfortabel genesteld in je zitbank (van Rolf Benz uiteraard). Je kunt het meubel ook gebruiken als etagère om kleine schatten tentoon te stellen zoals antiek servies of verzamelstukken.

Tafel ‘923’ bestaat uit twee plateaus van naturel eikenhout van 48 x 48 cm en een structuur  van staal. (Lxb xh: 58 x 58 x 83 cm).

Het team van Actief Wonen dankt u voor uw deelname! Volg ons op Facebook & Instagram!