#Adresjes#Dit is Belgisch#Nieuws#Winkelen

Tegelspecialist Tyles opent een showroom van formaat in Zellik

Minimale look, maximaal aanbod: in de nieuwe Tyles showroom kan je de allerlaatste tegeltrends spotten
Geplaatst op  
Tegelspecialist Tyles opent een showroom van formaat in Zellik © Toope

In Zellik werd de maand januari alvast stijlvol afgesloten, met de opening van de gloednieuwe Tyles-showroom. Inderdaad, tot voor kort was de naam nog Vilvordit. Een succesvolle rebranding later, staat er een gigantische showroom te blinken op de Zuiderlaan. 

Afgelopen donderdag waren we te gast bij de opening van de showroom van het familiebedrijf Tyles in Zellik, die met zijn totale oppervlakte van 2100 vierkante meter in de hoogste ranking van de Belgische tegelhuizen thuishoort. Langs buiten oogt de showroom, met zijn minimalistische architectuur, al zeer grandioos; binnen is alles geënt op beleving.

©Toope

Kuier langs de verschillende inspiratieboxen, keramische wanden, of trek één van de zovele schuiven met de laatste tegelontwerpen open: onmogelijk om hier een trend te missen. De showroom wil een plek van inspiratie zijn voor zowel vloerders, professionals, architecten en alle verbouwers met een neus voor een knappe en kwalitatieve tegel.

©Toope

Tegels voor de groeiende (ver)bouwer

©Toope

Trendsetter zijn én blijven kan alleen maar als je meegroeit met de behoeften van je klant. Tyles kiest ervoor om blijvend te vernieuwen in zijn aanbod, met een aangepaste omgeving die die innovaties naadloos ondersteunt. Volgens marketingmanager Fabienne Royaux is de (ver)bouwer vandaag immers niet dezelfde als die van twintig jaar geleden: “De Belg blijft een kwalitatief afgewerkte woning hoog in het vaandel dragen, maar bouwt niet per se meer een woning voor het leven. Mensen verhuizen vaker, naargelang de levensfase waarin ze zich bevinden. Ook de renovatietrend maakt dat er vaker wordt gekozen voor een nieuwe vloer of betegeling. Om de tien of vijftien jaar is geen uitzondering. De consument is ook beter geïnformeerd en kritischer dan vroeger. En vooral: de mensen willen een belangrijke interieurinvestering zien en voelen.” Het tegelbedrijf zet daarom voluit in op variatie in stijlen, vormen en texturen, door verschillende collecties meermaals per jaar aan te bieden, afgestemd op de laatste trends.

Different s(Tyles)

‘Tiles for all kinds of styles’, zo luidt de slagzin van Tyles. De belofte van een ruim uitgewerkte showroom met inbegrip van  tientallen praktische woonruimten die zijn opgebouwd zoals een huis. Je ziet de toekomst met je eigen ogen uitgewerkt in alle mogelijke maten, vormen, stijlen en de nieuwste toepassingen. Een badkamer met spatwanden in marmereffect, of een keukentablet en spatwand uitgevoerd in hetzelfde keramische materiaal als de vloer. Of toch liever detailwerk? Onze favoriet zijn de leuke mozaïeken tegeltjes in alle mogelijke formaten, afwerkingen en kleuren.

©Toope

Zie het groots

Naast de showroom met de inspiratieruimten is er een ruimte – zeg maar universum – voorzien voor supergrote formaten. Alsof je een museum binnenwandelt: de ene majestueuze wand na de andere begroet je. Van een tijdloze, luxueuze marmerlook tot een hedendaagse, rauwe metaallook: in de meer dan 400 verschillende soorten panelen, vindt ieder ongetwijfeld zijn gading.

©Toope

Dé tegeltrend van 2019:  de zeshoek

Tyles belooft in zijn vakkundig advies ook steeds de laatste trends te communiceren. Grote formaten blijven populair, beton blijft een topper maar moet ook ruimte maken voor de natuursteentrend. Daarnaast zien we tegeltoepassingen flexibeler worden: ook keukenfronten, werkbladen en vergadertafels kunnen tegenwoordig betegeld worden. Warme tinten zoals greige winnen bijkomend aan populariteit, en de klassieke visgraatmotief in houtlook maakt zijn comeback. Tenslotte breekt de zeshoekige tegel volledig door in 2019: je merkt hem ongetwijfeld op in pocketformaten voor kleine ruimten.

©Toope

Praktische info:

Tyles Zellik : Zuiderlaan 12, 1731 Zellik
Tyles Brugge: Blankenbergsesteenweg 132, 8000 Brugge
Site web : tyles.be/nl
Facebook : @tyles.be
Instagram : @tyles.be

Dit interesseert je misschien ook wel:

Trend: Decoratie met artistieke lijnen 

Fluweel, wol of faux fur: onze vortex decoshopping

Trend: de spelregels van neo-rustiek

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.