#Inspiratie#Keuken

Tetris spelen in je keuken: welke vorm past in jouw huis?


Geplaatst op  
Tetris spelen in je keuken: welke vorm past in jouw huis? ©

Streven naar een optimale plaatsing van alle elementen in je keuken en het behouden van zoveel mogelijk ruimte is een heuse puzzel. Vermijd verloren hoekjes, onhandige opstellingen en een culinaire ramp door de juiste vorm voor jouw keuken te kiezen. Een eiland, L- of I-vorm? Bij keukentetris bepaal je zelf de blokken en behaal je samen met specialist ixina moeiteloos nieuwe levels van comfort en gebruiksgemak. Hun missie? Samen met klanten hun wildste keukendromen waarmaken.

De I-vorm : een open gevoel

Net als de letter I is deze keukenopstelling één rechte lijn tegen de muur. Geen hoekjes, geen extra kasten aan de overkant: een basisopstelling waar alles mee begint en die dus ook niet te veeleisend is wat betreft de ruimte waarin hij komt. Je kan de keuken zo groot of klein maken als je woning toelaat. Deze vorm geeft een fijn open gevoel en is daarom geschikt voor open leefruimtes. Maar ook in beperkte ruimtes doet hij het door zijn eenvoudige opstelling goed.

de i-vorm keuken van ixina
©ixina

De L-vorm : praktisch !

Een keuken in L-vorm, met twee aaneensluitende delen in hoekopstelling, is praktisch, makkelijk tegen de wanden op te stellen, volledig aanpasbaar aan de beschikbare ruimte en daarom een klassieker. Dit betekent niet dat er geen ruimte voor creativiteit is: door de L-vorm te draaien en één been in de open ruimte te laten lopen, creëer je een schiereiland wat voor een eigentijds gevoel zorgt. De L-vorm is een gebruiksvriendelijke opstelling waarbij koelkast, fornuis en spoelbak zo geplaatst zijn om op een vlotte manier te koken en op te ruimen.

de L-vorm keuken van ixina
©ixina

Het populaire keukeneiland

Het losse eiland is met stip de populairste van de klas. Eigentijds, volledig aanpasbaar volgens wensen en mogelijkheden, gezellig en functioneel. Kies je ervoor om je fornuis of spoelbak in het eiland te verwerken, dan laat je de grens tussen koken en wonen nog meer vervagen. Want dat is het sterkste punt van het keukeneiland: de bedrijvigheid in de keuken maakt deel uit van het leven in de woon- en eetkamer en omgekeerd.

Het keukeneiland ixina
©ixina

De U-vorm : gezelligheid troef.

Wie graag veel ruimte heeft, kiest voor een keuken in U-vorm. Dit kan zowel in een gesloten keuken zijn, als in een open leefruimte. Plaats je de keuken midden in een grote ruimte, dan kan je zelfs genieten van twee schiereilanden. Genoeg plaats om iedereen te verzamelen tijdens alle feestjes in je huis. Met een kleine swing aan de U-vorm d.m.v. met een extra stuk aan één been, verkrijg je een gezellige G-vorm die perfect uitnodigt om rond de tafel te verzamelen en vlot te babbelen.

de u-vorm keuken
©ixina

De eigenzinnige parallelkeuken

Bij een parallelkeuken worden twee I-vormen tegenover elkaar geplaatst. Als een U-vorm dus, maar zonder het verbindende beentje. Dit geeft een eigenzinnig resultaat en is perfect om de keuken toegankelijk en werkbaar te houden voor twee personen in een keukenzone die niet breed maar wel lang is. Liefhebbers van aperitieven met veel ruimte kunnen een hoge tafel met barkrukken tussen de twee stukken zetten om tijdens het koken gezellig van een drankje te genieten.

de parallelkeuken ixina
©ixina

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met ixina.
www.ixina.be

Lees ook:
Hoe breng je meer daglicht in je thuiskantoor?
Kunst voor je interieur kies je zo
Een nieuwe vloer voor je woning? Dit zijn de opties